Kvalserien till Hockeyallsvenskan är här och kampen om en plats ska starta. På förhand ser det ut som ett riktigt getingbo och jag är rätt säker på att så är fallet. Jag har sagt från starten av den här säsongen att Hudiksvall är det bästa laget och nu är det helt enkelt upp till bevis.

Den här kvalserien som består av Hudiksvall, Piteå, Kristianstad, Brödernas/Väsby, Vimmerby och Halmstad, kan på förhand vara en av de mest svårtippade kvalserierna på väldigt många säsonger. Det skulle egentligen kunna bli vilket lag som helst av dessa, men är det något lag som skulle betraktas som en skräll så är det ändå Piteå eller Halmstad. De övriga har varit på tal under en längre tid.

Hudiksvall har de senaste säsongerna verkligen fallit på det berömda håret där det avgjorts på helt absurda vis där det varit målskillnadshistorier, uttagen målvakt vid ledning och alla möjliga konstiga scenarion känns det som. Nu står man återigen i en kvalserie och man gör det ännu en gång med en riktigt vass trupp. Frågan är om man inte tillochmed är bättre än nånsin och bättre chans än såhär kommer man inte att få.

Vägen hit har inte varit spikrak, men genom en stabil insats i en avgörande match mot Tranås i semifinalen så tog man sig ändå hit och man var som bäst när det verkligen gällde något. Säsongen har om man summerar den varit mycket upp och ner för detta lag, men man har ändå tagit sig i kragen varje gång och även fast man inte imponerat alltid så har man ändå varit i toppen och vunnit tillräckligt med matcher. Något som för mig symboliserar styrka. Man har också rutinen från att spela dessa matcher samt har en trupp där många har ett hjärta för klubben.

Utmanarna i getingboet

Som jag skrev ovan så känns det som att det här är ett riktigt getingbo där det bara egentligen känns som att man kan räkna bort Piteå och Halmstad. De tror jag inte håller i längden, även om man absolut förtjänat att ta sig hit. Väl här tror jag att verkligheten tar ut sin rätt mot de tuffaste lagen.

Kristianstad och Vimmerby är lagen från söder som jag tycker man ska ta på allvar, men även där tycker jag ändå det finns vissa frågetecken. KIK har imponerat, men man har också en klart yngre trupp än man normalt sett brukar ha och frågan är om rutinen tillslut kan bli avgörande för att kunna prestera på topp i varenda match. Vimmerby däremot har varit stabila och solida hela säsongen och kan vara den största utmanaren bland dessa lag då man är starka i samtliga lagdelar. Jag kan dock känna någonstans att den yttersta spetsen saknas i jämförelse mot just Hudiksvall och därav skillnaden mellan dessa.

Den sista utmanaren är Brödernas/Väsby som har tuggat igång på riktigt. Man fick dock en ganska lätt resa när man slog ut ett överpresterande Lindlöven i semifinalen och här tror jag lagets, överlag, ojämna prestationer till och från inte räcker till. Man har dock sett väldigt starka ut i de tre matcherna man spelade nu i semin och helt borta är man såklart inte.

Summa Summarum så är det en jämn serie, men jag har varit inne på Hudiksvall hela säsongen och nu är det sex lag kvar och jag anser ändå att de har ganska bra chans till att äntligen lyckas. Vi spelar en liten insats på detta till 5.50 gånger pengarna hos Coolbet .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip