Los Angeles Kings - Detroit Red Wings

Goalies: Quick (probable) vs Howard (probable)

I natt så ställs Los Angeles Kings emot Detroit Red Wings på hemmais för säsongens andra match. Båda lagen kommer från var sin förlust och jagar därmed säsongens första seger.

Los Angeles Kings har ett helt okej och intressant lag denna säsongen. Med Ilya Kovalchuk tillbaka i NHL tillsammans med en rutinerad core grupp gör det att laget får ses som ett av de bättre lagen i Pacific Division. Dock ställer jag ett frågetecken till hur Anse Kopitars säsong kommer bli, och om han kommer kunna matcha den fantastiska säsong han hade förra året. OM han lyckas med detta kan Kings bli ett lag som går en bit i slutspelet, annars sätter jag ett varningens finger på att man kan missa slutspelet.

Hur som helst föll Kings i första matchen hemma mot San Jose Sharks med 3-2 efter OT. Man tog alltså en poäng, vilket får ses som en bra insats då man mer eller mindre var utspelade större delen av matchen. Kings på hemmais är vanligtvis ett starkt och svårslaget lag och i natt när man möter ett av de svagare lagen i ligan förväntar sig de flesta att de tar två poäng här.

Detroit Red Wings är som sagt i en ombyggnation av laget och när man dessutom inför säsongen fick beskedet att Henrik Zetterberg lägger skidskorna på hyllan försvagades laget ännu mer. Man har just nu ett väldigt ungt lag och bredden är sådär i laget. Förstalinan med Larkin, Nyqvist och Mantha håller bra klass, och man har en bra andrakedja i Anthansiou, Abdelkader och Vanek, men efter det ser det tunt ut. Man föll precis som Kings i säsongens första match mot Columbus Blue Jackets med 3-2 efter OT och precis som Kings var man också utspelade större delen av matchen och bör därför vara nöjda med sin poäng.

I natt ställs alltså två lag med i stort sett liknande förutsättningar emot varandra. Båda lagen gjorde enligt mig identiska matcher med varandra. På hemmais ska Kings styra spelet, men offensiven såg väldigt knackig och kom ej naturligt mot Kings. Visserligen har Wings svagare backuppsättning än Sharks, men jag har svårt att se Kings fullständigt köra över Wings här. Tror på en tajt match där båda lagen kommer få jobba hårt för att skapa målchanser i brist på flyt i spelet såhär tidigt på säsongen.

Jag kommer därför spela på att det blir en målsnål historiska och nattens spel blir därför

Match: Los Angeles Kings - Detroit Red Wings
Spel: Under 5,5 mål
Odds: 1.80
Insats: 3/7u
Bolag: Betsson / Nordicbet / Betsafe
Spelstopp: 04:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip