LA Kings sitter i ett tufft läge inför denna matchen då man efter 6-3 förlusten senast har underläge med 2-3 i matcher, så för deras del är det vinna eller försvinna.
Att man vänder hem till sin hemmaarena nu är ett klart plus då man under säsongen varit starka på hemmais, och i de två tidigare mötena i matchserien på hemmaplan har man tagit matcherna till förlängning.

Nu är det dock en match där spelarna vet vilken betydelse den har, så det gäller att fokusera på uppgiften och inte bli tagna av allvaret.
Truppen har en del starka namn och överlag har man överraskat positivt med sitt fina spel, men här är känslan att det tar slut när gästerna lägger i en växel till.
Kaliyev förväntas missa matchen.

Edmonton klart spetsigare

Edmontons 6-3 seger senast innebar att man nu skaffat sig grepp om matchserien, och här har man läge att spela till sig en kvartsfinalplats.
Bortaplan nu är inget större minus då man var ett av ligans bästa bortalag i grundserien, och här ska man kunna spela avslappnat då man har råd att förlora matchen, men man kommer självklart gå för att avgöra matchserien redan här.

I truppen finns det betydligt spets än hos hemmalaget då man har namn som McDavid, Draisaitl, Kane och Hyman. De två förstnämnda kan en bra dag göra precis vad de vill, vilket man sett de senaste säsongerna då de alltid slutar i toppen av poängligan, och här tror jag stjärnorna leder vägen och ser till att punktera matchserien här för att slippa en obehaglig game 7.
Janmark och Murray är frågetecken inför matchen.

LA Kings gör en bra säsong men här tror jag det tar stopp då man möter ett klart spetsigare Edmonton, och jag går på bortaseger i matchen.

Korpisalo (Unconfirmed) - Skinner (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip