Det är den sista matchen i grundserien (match nr 82) för Leafs och Bruins, men det kan också bli en försmak på den första omgången i slutspelet, eftersom Bruins kan styra sitt egna öde. Vinner man mot Leafs i afton är risken stor att det blir just Leafs vs Bruins. Jag tror nog Leafs hellre ser en matchup mot Lightning (låter märkligt, men de har spelat bra mot Tampa i år) än mot Bruins.

Det syns också på Leafs laguppställning, då de största stjärnorna såväl framåt som bakåt vilas. Ingen Matthews, ingen Marner, ingen Tavares och ingen goalie Campbell. Med den vetskapen är jag övertygad om att det blir relativt målsnålt i matchen och spelar under 6 gjorda mål i matchen till oddset 1,98 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Leafs väljer alltså att vila sina största och bästa spelare inför kommande slutspel. Notera det.

2. Leafs kommer ha hemmaplansfördel under runda 1 i slutspelet, men i nuläget vet vi inte om det blir mot Tampa eller Boston. Det är viktigt att notera att Bruins är ett lag som Leafs helst vill undvika. De har förstört Leafs slutspelsambitioner tidigt genom åren. Även om Tampa är Stanley Cup-mästare är jag övertygad om att Leafs hellre ser dem i runda 1 på hemmaplan. Den senaste gången som Leafs lyckades vinna runda 1 var 2004 och då spelade fortfarande Mats Sundin för Leafs. Det säger en del. Bruins kan också få möta Hurricanes om de förlorar mot Leafs i afton eller om såväl Bruins som Tampa vinner.

3. Det känns lite som att det är i år eller aldrig för Leafs. De har bra snurr på samtliga linor och kommer komma in i slutspelet med toppform. Det var samma sak i fjol, men dessvärre blev det pannkaka igen och ut mot Canadiens.

4. Bruins har som sagt en hel del att spela för i afton. De kommer in till den här matchen efter att ha vunnit komfortabelt mot Sabres (5-0) och har numera fyra raka segrar. Självförtroendet är på topp. Bruins-legenden Bergeron nådde hela 400 mål gjorda för Bruins och det är sinnessjukt starka papper. Ässet Pastrnak är tillbaka och gjorde även mål, vilket är det han har betalt för. Det var också kul för Linus Ullmark att noteras för en "shutout" (hans första för året).

5. Bruins har haft två bekymmer, trots sina framgångar på slutet och det är målvaktssituationen och powerplay. Det har varit skadeproblem som gjort att Bruins målvaktsspel varit upp och ner. Det gäller även powerplay, men här är nu Pastrnak tillbaka och det gör att det kommer börja rulla på igen.

Som sagt; vi vet de facto förutsättningarna. Leafs vilar sina kanske fyra viktigaste kuggar, samtidigt som Bruins kommer trampa direkt från start. Jag har svårt att se att det här blir en målrik outing, eftersom lagen vill vara hela och fräscha inför slutspelets vardande. Jag spelar på U 6 gjorda mål till oddset 1,98 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip