Den förväntade tuffa matchserien mellan Leafs och Lightning innehåller allt, men jag vidhåller att Leafs känns starkare. Det kommer naturligtvis vara små marginaler som avgör till slut, men Leafs har en match mer på hemmaplan och det borde räcka långt. I förra outingen var det återigen ett hafsigt Leafs som fick stå tillbaka mot ett Lightning som spelade mer disciplinerat. 3-0 i baken för Leafs tidigt = det fungerar inte.

Jag väljer att spela Leafs money line i afton till oddset 1,81 hos Pinnacle . Hemmaplansfavören är väsentlig.

Värt att notera:

1. Varför är Leafs med i varje match och gör det bra? Jo, inga skador på nyckelspelare än så länge. Den andra aspekten är att målvaktsduellen är en fajt dvs. Campbell står upp bra mot Lightnings forwards och Vasilevskiy spelar även han bra. Jag gillar också Leafs sätt att spela när de är en man mindre. Här är de bättre än Lightning. Den sista aspekten är att Matthews/Marner/Bunting-kedjan är i nuläget och i denna serie klart bättre än Stamkos-Kucherov-kedjan.

2. Vad är det som måste förbättras till dagens hemmamatch för Leafs-vinst? En som är riktigt anonym och som inte får vara det är ledaren John Tavares. Han känns seg och långsam. Leafs är uppbyggt på två vassa centrar med kvicka wing-spelare. Notera att Tavares är medveten om detta. Han måste upp två nivåer och spela som...just det...John Tavares. Jag vill också se att fjärdelinan rycker upp sig. Det har sett svagt ut över de senaste två matcherna.

3. Tampa är ett bra hockeylag. Du vinner som sagt inte "back-to-back" Stanley Cups om du är ett svagt hockeylag. Vi måste ha med oss det. MEN för Leafs gäller en match i taget och dra fördel av hemmaplan. Det är tajta matcher och det kommer vara det skiftande "momentum" som avgör. Ett par kvicka mål och vips; konkret ledning och svårt att komma ikapp.

4. Lightning kom ut till match 4 med skön energi och ville direkt ta kommandot, vilket de gjorde. Det är det som kommer bli avgörande i match 5. Vilket lag har mest intensitet och vill skapa. Det laget kommer vinna matchen.

5. En faktor har varit bestående över matchserien och det är utvisningar. Jisses. Det är inte bara i den här matchserien, men totalt sett har domarna blåst över 133 powerplays mot 99 under fjolåret. Domarna har större påverkan än vad de egentligen bör ha. Det kommer vara en reflektion som NHL gör efter runda 1. Låt spelarna spela; låt inte domarna avgöra.

Jag spelar Leafs på hemmaplan. Jag får 1,81 money line hos Pinnacle och tar det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip