SHL rullar vidare under torsdagskvällen och i Tegera Arena väntar en riktigt intressant tillställning då Djurgården besöker Leksand.

Ser vi till tabell så är det fördel Leksand, men tabellen ljuger just nu. Sedan Djurgården gjorde om i leden, både på isen och utanför genom att ersätta dåvarande sportchef Joakim Eriksson med nyrekryterade K-G Stoppel så har stockholmarna stått för en riktig uppryckning.

Så som Djurgården presterar på isen nu så trillar poängen in på löpande band och laget ser faktiskt pålitligt ut igen, vilket måste vara en grym känsla för såväl spelare som fans. DIF kommer närmast från ett dubbelmöte med Timrå där de inledningsvis vann på bortais med 5-4 efter straffläggning och nu senast blev det seger igen och då genom 5-1 hemma på Hovet.

Leksand väntar nu och i ärlighetens namn vet vi inte riktigt vart vi har hemmalaget. Stundtals briljerar dem och bjuder på en fin hockey med vass offensiv och sånt man gillar. Men sen kan de också ha stunder där det inte stämmer alls och då är LIF inte sitt rätta jag.

Hemmalaget för dagen kommer närmast från 4-0-förlust borta mot Linköping senast och nu ska de försöka sig på en snabb revansch mot ett mycket spelsuget och hungrigt Djurgården. Senast DIF var på besök här i Tegera Arena så blev det bortaseger med 4-2 och med tanke på vad stockholmarna har att spela för är det inte alls omöjligt att de löser en ny seger...

SPELTIPS
Bethard ger 3.00 på att bortalaget lämnar matchen som segrare inklusive övertid och det bedömer jag vara ett riktigt bra spel till mycket vasst odds.

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip