Formsvagt Leksand tar emot ett revanschsuget Färjestad och här plockar jag ett poängspel på en poängstark lirare i bortalaget.

Färjestad gästar Leksand med revansch i sikte. Bortalaget för dagen föll senast i Luleå med 4-1 och har nu två torsk på de tre senaste matcherna. Mellan de båda förlusterna har FBK besegrat Örebro på hemmais med 2-1, men innan den segern så kammade de bara en poäng mot Linköping, även då på hemmais, då de föll den hemmamatchen med 4-3 efter förlängning.

Leksand har ingen kanonform de heller. Hemmalaget föll senast mot Djurgården med 4-2 och matchen innan det nollades LIF mot Linköping på bortais där de förlorade med 4-0. Detta gör att både Leksand och Färjestad tappat viktiga poäng i kampen om sjätteplatsen som ger en direktplats till kvartsfinal och nu möts lagen i en grymt viktig sexpoängsmatch.

Det lag som går segrande ur dagens möte kommer ta viktiga poäng i jakten på just sjätteplatsen och jag tror att Färjestad kommer göra bra ifrån sig. Gästerna har en duktig offensiv där en lirare som Joakim Nygård producerar bra. Nygård fick en poäng i förlustmatchen matchen mot Luleå senast och är nu uppe i 35 poäng på 47 matcher.

SPELTIPS
Över 0,5 poäng av Joakim Nygård till 1.75 hos Nordicbet / Betsson är taget!

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip