Lördag och det spelas som vanligt massvis med hockey runtom i landet. I Leksand tar ett formstarkt hemmalag emot serieledarna där det på förhand känns omöjligt att börja leta vinnare. Jag kommer fokusera på en av mina favoritmarknader där jag denna gång tycker vi hittar många faktorer till just varför båda lagen gör minst två mål vardera.

Leksand fortsätter att visa god form och slog senast tillbaka Luleå med klara 3-0. Det var inget snack om saken att Leksand var det bättre laget och man vann helt rättvist i en för övrigt ganska sönderblåst match. Nu ska man ta emot Färjestad hemma i Tegera Arena och man målas upp som knappa favoriter, vilket jag helt klart köper. Däremot så är det en jämn match på pappret och det kan verkligen sluta åt båda håll. Jag kommer alltså inte leta vinnare utan istället gå på att båda lagen gör minst två mål var. Det tack vare några enkla anledningar som jag listar nedan:

* Leksand har fått tillbaka många viktiga offensiva spelare senaste tiden.
* Färjestad har en grym offensiv och löser allt som oftast två mål.
* Max Lagace i kassen för Färjestad?
* Offensiv tillställning att vänta.

Seriens bästa offensiva lag

Jag skulle som sagt säga att de här två lagen har två av seriens bästa offensiver. Leksand har en bred trupp med många offensiva och väldigt duktiga spelare. Färjestad i sin tur är en maskin helt enkelt där det finns en blandning av det mesta. Man leder serien av en anledning som sagt, men man leder också mycket tack vare ett fantastiskt målvaktsspel från framförallt Carl Lindbom. Inget bekräftat vem som står ännu, men räknar med att Lagace får chansen igen efter inhoppet senast, men oavsett så har Leksand bra chans att lösa sin del av denna marknad.

Jag tror som sagt inte lagen kommer ligga på latsidan när det gäller offensiven här utan det lär krävas några mål för att gå segrande ur striden. Leksand är starka för tillfället och Färjestad är svagare på resande fot. Liten fördel Leksand, men Färjestad är som sagt en maskin och en seger här förvånar absolut inte. Därav väljs marknaden att båda lagen ska göra minst två mål var. Oddset 1.78 finner ni hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip