Vi fortsätter denna fina vecka med att ge oss på torsdagshockeyn i SHL. Två av seriens bästa lag på pappret gör upp uppe i Leksand där Färjestad kommer på besök. Det är två lag med helt olika form där gästerna återigen hittat tillbaks till formen efter en ganska tuff januarimånad.

Leksand söker fortfarande efter det där stämmet i spelet man hade för ett par veckor sedan. I tisdags inkasserades ännu en förlust på kontot och det var lagets fjärde förlust i rad och deras femte på de sex senaste matcherna. Med tanke på den form laget hade under en längre tid så är det klart många förväntar sig att det någongång ska vända, men för tillfället är det inte mycket som stämmer. Matchen i tisdags mot SAIK var inget undantag och trots de jämna siffrorna så hade Skellefteå full kontroll på det hela. Leksand saknar den offensiva styrkan, som man dock på pappret har, men formen hos Cehlarik, Elvenes och Verenneau är under all kritik. De ska vara lagets offensiva stjärnor och när dem inte fungerar så fungerar inte Leksand helt enkelt.

Färjestad har hittat tillbaka

Under hösten så var det inget snack om vilket seriens bästa lag var och vi pratar givetvis om Färjestad. Man plöjde på ett bra tag och flög fram som ångvältar på isen och var till synes ganska svårstoppade. Formen planades ut med tiden såklart och formdippen var ett faktum. Mycket kanske berodde på att målvakten Lagace och Lindbom båda var skadade under en längre tid. Nu är problemet löst och båda är tillbaka i spel. Lagace har stått de senaste matcherna och varit fantastiskt bra efter sin skada. Inget uttal vem som står matchen mot Leksand, men jag tror att Lagace kommer få chansen igen, vilket jag tycker är mest positivt för spelet då Lindbom inte spelat match på väldigt länge.

Färjestad har vänt sin dåliga trend och har tvärtemot Leksand istället fyra raka segrar. Insatsen i 5-2 segern mot HV 71 senast kan dock ifrågasättas en aning där Lagace återigen spelade stabilt och förde laget till en seger. Man räddas av en bra målvakt samt ett effektivt anfallsspel när man väl skapar lägen. Jag tycker återigen man borde ha en bra chans till seger. Håller man bara en normal standard så har man toppchans här och med tanke på formen hos hemmalaget så tycker jag Färjestad borde vara knappa favoriter här.

Jag tycker helt klart oddset borde kunna bytas rätt av här. Färjestad är det lag som borde vara favorit i detta möte och det är mycket tack vare att man har ett stort övertag formmässigt. Tvåan inklusive övertid/straffar testas med en insats lite över medel till oddset 1.98 hos ComeOn .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip