Under torsdagens matcher tar nykomlingen Leksand emot regerande svenska mästarna Frölunda klockan 19.00. Jag tycker att allting tyder på att Frölunda kommer vinna denna batalj och kommer således spela indianerna till oddset 1.95 som SpeedyBet , FastBet och Bethard erbjuder i skrivande stund.

Leksand har inlett SHL på ett fint sätt och vunnit alla sina tre inledande matcher på hemmais. Jag tycket dock att dem sprungit lite väl bra hittills. Nu ska man möta ett så tungt lag som Frölunda på hemmais och det kommer minst sagt bli tufft för Leksand. Frölunda är dessutom i lysande form med FYRA raka trepoängare mot Linköping, Örebro, Skellefteå och nu senast körde man över Färjestad på hemmais. De regerande mästarna imponerar verkligen.

En annan viktig aspekt att lägga märke till i denna matchen är att Frölunda varit lysande i powerplay samtidigt som Leksand har varit lite svajiga. Detta är en typisk match där Leksand kommer få svårt att hänga med i Frölundas otroligt höga tempo. Det gör att man kommer in lite fel i duellerna, att man kommer fel i positionerna etc, med andra ord kan detta göra att Leksand drar på sig en del utvisningar och då har verkligen Frölunda chansen att straffa dem.

Frölunda och Leksand stötte dessutom på varandra en gång under försäsongen, där vann Frölunda med solklara 5-2. Någon sådan kross kanske det inte bli i afton, men att Frölunda har bra mycket mer än 50% chans att vinna under ordinarie tid, det tror jag verkligen!

Match: Leksand - Frölunda
Spel: Frölunda
Odds: 1.95
Insats: Flat
Bolag: SpeedyBet , FastBet , Bethard
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip