Det börjar närma sig jul och vi är inne på sluttampen innan vi går över till år 2024. Leksand tar på torsdagskvällen emot Frölunda hemma i Tegera Arena och säker revansch från bottennappet senast. Gästande Frölunda ska försöka förlänga sin vinstsvit, men jag räknar med att det kommer krävas en ännu bättre insats än senast ifall man ska ta några poäng.

Leksand åkte faktiskt lite förvånande på en förlust med 0-4 hemma mot ett formsvagt LHC senast. Ska man sammanfatta det hela så är det kanske inte heller konstigt att det kommer ett litet platt fall någon gång emellanåt när laget ändå presterat genomgående bra under en längre tid. De som ska få sota för detta är ett av seriens svagaste bortalag och jag tror bara att insatsen senast mot Linköping var ett undantag.

Jag har sagt det förut och jag tycker verkligen att Leksand har ett komplett lag. Får man det att stämma så kan man mycket väl vara ett av två finallag senare under våren för såpass starka är man. De har flera femmor som kan producera och en backsida som även den ser väldigt stark ut. Filip Larsson i kassen har vuxit till en jätte och var från start deras backup-goalie bakom en Mantas Armalis som ännu inte hittat formen. I vilket fall så har man åtminstone för tillfället seriens statistiskt sett bästa målvakt.

Frölunda har flera frågetecken

Frölunda lyckades sent i den tredje perioden senast mot Oskarshamn att bokstavligt talat skyffla in segermålet 0-1. Jag är personligen verkligen inget fan av detta Frölunda och av vad dem presterat den här säsongen. Man känns väldigt ojämna i sina insatser och varför vet jag inte. Kanske är det för att man kanske saknar den här riktiga ledaren i form av en Joel Lundqvist. Till matchen finns det ett par frågetecken och i en redan ganska tunn trupp spetsmässigt så kan det fälla avgörandet. Gustav Rydahl missar matchen iallafall och oavsett om han presterat sitt bästa han eller inte så är det en av de spelarna som ska bära Frölunda. Deras bortastats är heller inget som imponerar särskilt.

Jag tycker Leksand har bra chans till revansch här. Oddset har hoppat upp till 2.20 hos Bethard och jag tror inte vi får se ett högre odds någon annanstans. Jag gillar normalt sett moneyline-marknaden mest, men tycker oddset är lite tråkigt och väljer därför tro att man löser detta under ordinarie tid. Vi kör en insats lite under medel på detta.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip