Vi har återigen en härlig lördag framför oss med massvis utav sport och däribland även nästintill full omgång i SHL. I Leksand kommer HV 71 på besök där båda lagen vill fortsätta vinna efter fina insatser i torsdag. Jag tycker att Leksand på förhand bör ha en ganska trevlig uppgift framför sig och kommer att välja en rak hemmaseger här.

Leksand åkte upp till Modo senast med len hel del press på sig och genomförde matchen på ett otroligt bra sätt. Reda från start satte man högsta fart och Modo, som ändå gått bra i inledningen, hade inte en suck. Det tog till andra perioden innan man tog ledningen och det fullt rättvist. I den sista perioden försvarade man sin ledning och Modo hade taktpinnen, men ett bra försvars- samt målvaktsspel bäddade tillslut för 4-0 i öppen kasse. Nu ska man tillbaka hem till Leksand och där är man alltid tuffa att möta. Man har ett massivt hemmastöd och har dessutom fått vila två dagar extra jämfört med sina motståndare. Trots lite skador under inledningen så har Leksand ändå gjort vad man kunnat. De har varit stabila på hemmaplan och frånsett en riktig plump borta mot serieledande Färjestad så känns det ändå som att man har något att jobba med. Positivt också att Max Veronneau fick det att lossna med tre poäng senast mot Modo.

Gästerna har inte imponerat på bortaplan

HV 71 stod också dem för en kontrollerad seger när Växjö avfärdades med 4-1 på hemmaplan i en i övrigt ganska tillknäppt match. André Peterson stod för två mål och verkar ha kommit igång tillslut efter en lite tyngre start. Det känns dock lite som att det är just André det hänger på ifall HV ska vara ett vinnande lag eller inte. Hela lagbygget känns inte särskilt sammansvetsat och jag tycker som jag nämnt tidigare att man spelar en ganska tråkig och tempofattig hockey. På bortaplan mot ett förmodligen energifyllt Leksand kommer man definitivt behöva höja sig ytterligare ett snäpp ifall man ska hänga med och spelet på resande fot har hittills varit under all kritik med 4-14 i målskillnad. Det kommer bli en svettig afton för den som får chansen i HV 71 kasse.

Jag tror helt enkelt att Leksand är lite för bra på hemmaplan mot ett bortasvagt HV. Leksand har potential att vara ett lag på övre halvan och det tycker jag definitivt inte att HV på något sätt har visat ännu. Därför testas raka ettan till oddset 2.15 hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip