Torsdag och full omgång i SHL där bland annat Leksand tar emot HV71 i Tegera Arena, och här jagar hemmalaget ett trendbrott.

Näst senast fick Leksand stryk av Skellefteå med 4-1, en bortamatch som dock är en av de tuffaste i serien. Senast gjorde man en helt okej insats, men men fick återigen se sig besegrade, och denna gång mot Färjestad där de skickade in det matchavgörande målet med tio minuter kvar av matchen.
Nu väntar en ny hemmamatch och ser man till tabellen så toppar mak hemmatabellen, vilket imponerar även om man gjort några fler matcher än jagande lag.

Marek Hrivik skulle vara tillbaka senast men han kom aldrig till spel, och han är inte aktuell här. Någon som dock ska vara matchredo är Justin Kloos, och kommer han till spel så är det ett stort plus.
Man har dock en fin trupp även utan dem då Heineman, Lang, Ruohomaa och Camper finns i laget, och mot jumbon ska man kunna bryta sin förlustsvit.

HV71 har fått förstärkning av meriterade Niklas Hjalmarsson som nu gjort tre matcher för laget. Det har dock inte gett någon större effekt då man fortsatt har det svårt även om man vunnit en del matcher på slutet, och man är jumbo i tabellen. Ser man senast så föll man mot Timrå med 1-4, en match gästerna vann klart rättvist, och nu väntar en tuffare uppgift.

Man har några vassa spelare i truppen i form av Petersson, Forsberg, LaLeggia och tidigare nämna Hjalmarsson. Överlag är dock inte truppen på samma nivå som topplagen i ligan, och även om hemmalaget inte alltid levererat så finns det en högre kvalitet, vilket jag tror fäller avgörandet här.

Leksand trivs bra hemma i Tegera Arena och nu när jumbon HV71 kommer på besök så ska man ha bra chanser att studsa tillbaka på vinnarspåret efter två raka nederlag, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip