Tegera Arena står som värd under torsdagskvällen när Leksand gästas av HV71, och här ska hemmalaget försöka studsa tillbaka efter förlusten senast.

Leksand stod för en klart svag insats senast mot Timrå där det även blev förlust med 4-1, och man var aldrig nära att utmana.
På slutet har det även gått lite tyngre då man bara vunnit en av sina fyra senaste matcher och nu gäller det att man börjar vinna matcher om man ska knipa en kvartsfinalplatsen. Motståndet nu är dock inte det tuffaste, och samtidigt får man spela hemma där man trivs klart bäst.

På slutet har man fått in Cehlarik och det är en spelare som kommer komma mer och mer ju fler matcher han spelar. Dessutom har man namn som Hrivik, Lang, Ruohomaa, Östman och Kloos, så man har i grunden ett klart spännande lag, och här går man in som befogade favoriter.

HV71 går en hård kamp mot Brynäs om att undvika kvalspel, och efter segern senast mot Rögle har man nu två poäng tillgodo med fyra omgångar kvar att spela.
Segern senast var även dem femte på de sex senaste matcherna, så man har verkligen höjt sig på slutet, och faktum är att man fortsatt har möjlighet att nå en åttondelsfinal.

Nu är det dock bortais som gäller och även om man tagit några segrar på slutet så är det en klar nackdel i matchen.
I truppen har man stekheta spelare som LaLeggia och Petersson samt namn som Miele och Shore, så visst finns det kvalitet, men känslan är att man står inför en tuff uppgift.

Leksand jagar en topp-6 placering och efter förlusten senast lär spelare som Cehlarik och Hrivik vara rejält revanschsugna här, något som talar för en klart bättre insats, och jag tror klart mest på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip