Dags för en match där oerhört mycket står på spel. Leksand på trettonde plats tar sig an Linköping på tolfte plats, dessutom skiljer det endast två poäng mellan lagen. En seger under ordinarie tid för Leksand skulle innebära att man är på rätt sida av sträcket samtidigt som en förlust skulle innebära att mörkret blir allt tyngre. Som sagt, oerhört mycket på spel, jag tycker att oddset på bortalaget är alldeles för högt och kommer således spela Linköping att vinna matchen till 3.10 gånger pengarna. Spelet hittas hos Nordicbet eller Betsafe och tas med en flatinsats.

Leksand kommer till denna matchen med en riktigt usel form. En seger i de sju senaste matcherna och totalt 4/21 inspelade poäng sedan den sjunde december 2019. Det är verkligen inte mycket som går Leksands väg. Jag tänkte att efter den senaste segern hemma mot Brynäs i klassikermötet att formen kanske skulle vända, men så blev inte fallet. Efter segern mot Brynäs så har det blivit två raka förluster, man har faktiskt inte ens gjort mål sedan dess. Först föll man med 2-0 borta mot Luleå och nu senast så förlorade man med 0-3 hemma mot Skellefteå så självförtroendet är återigen nere på botten.

Linköpings form då... Den är till och med sämre än Leksands. Sex senaste matcherna har inneburit sex förluster och totalt 3/18 inspelade poäng sedan den 19 december. Det enda positiva är väl att man i dessa sex matcher iallafall kryssat tre av dessa. Kryssen har kommit mot Malmö, Oskarshamn och nu senast Luleå. Krysset senast mot Luleå kanske kan ge lite energi till Linköping som suktar efter att få vinna en hockeymatch igen.

Varför vinner Linköping? Linköping vinner för att man dels har det knappt lite bättre laget i mina ögon men den största anledningen till att Linköping vinner ikväll är deras spel i specialteams. Linköping är sjukt nog seriens tredje bästa lag när det kommer till specialteams. Samtidigt är Leksand seriens överlägset sämsta lag när det kommer till specialteams. Min tanke är att denna matchen kommer vara lite av en slutspelsmatch då det står så oerhört mycket på spel och det vet båda lagen. Det borde kunna generera en hel del utvisningar och då är det makalös fördel för Linköping. Dessutom ligger absolut mest press på Leksand med tanke på att dem spelar just hemma, är favoriter och att dem är på fel sida av sträcket, denna matchen blir oerhört intressant.

Match: Leksand - Linköping
Spel: Linköping
Odds: 3.10
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 19.00 torsdag

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip