Det är dags för match mellan Leksand och Linköping. Visst, Leksand ska absolut vara favoriter här, men samtidigt så har Leksand verkligen varit svajiga till och från. En Linköping-seger står i detta nu 3.60 gånger pengarna hos Unibet , LeoVegas och Casumo och det tycker jag är alldeles för högt. Jag kommer således att spela bortalaget och jag gör det i vanlig ordning med en flatinsats, som är samma sak som en medelinsats.

Leksand kommer till matchen med tio dagars vila. För Leksand kom uppehållet aningen dumt då man var inne i en fin period precis innan. Leksand hade tre segrar i sina fyra senaste innan uppehållet. Men nu efter tio dagar så är form etc mer eller mindre nollställt eftersom det var så längesen det var match. Leksand har, som jag var inne på varit svajiga denna säsongen. Man vinner över tre riktiga topplag för att sedan förlora mot ett riktigt bottengäng med 5-1. Leksand har inte visat upp den stabilitet som ett lag bör ha för att stå 1.85 "hemma" mot ett supermotiverat Linköping som bara MÅSTE vinna. Leksand har dessutom varit riktigt svaga "hemma" denna säsongen, man har mer eller mindre förlorat lika mycket som man vunnit hemma, det är tydligt att Leksand inte är lika bra när man saknar publiken denna säsongen.

Linköping kommer till matchen efter en tio dagars lång vila med en seger i ryggen hemma mot Färjestad. En mycket viktig seger med tanke på att Linköping ligger sist i tabellen, ja man kan faktiskt säga att man ligger sist även fast man inte gör det. Tabellen ljuger en aning då vissa lag spelat mindre matcher än andra. Linköping är givetvis supermotiverade, varje match nu kommande månad är mer eller mindre vinna eller försvinna och det vet man givetvis. Linköping har marginellt varit seriens sämsta bortalag, men bortais spelar verkligen inte stor roll denna säsong med tanke på att det inte får vara någon publik på matcherna som ni redan vet. Jag tycker att 3.60 gånger pengarna på ett Linköping mot ett något svajigt Leksand är för högt med tanke på rådande omständigheter.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip