Första omgången i SHL är äntligen här och vi har en hel del intressanta drabbningar redan första omgången. Jag kommer att lägga lite fokus på matchen mellan Leksand och Örebro där hemmalaget målats upp till favorit inför mötet, men jag kan inte motstå oddset att Örebro tar med sig minst två poäng hem.


Se alla vinnarodds på SHL → 
SHL kommer som vanligt att vara en jämn historia rakt igenom där alla i princip slår alla. Leksand är favoriter och det tack vare att man har hemmaplan. Det är klart att det allt som oftast är något positivt att spela på hemmaplan, men det kan också lätt låsa sig, framförallt i en premiär där många är lite extra laddade. För hemmalagets del så har man en trupp som borde bli ganska rolig att se på denna säsong. Det finns en hel del spetskvalité i truppen och får dem det att stämma fullt ut så kan man verkligen bli att räkna med. Försäsongen har dock varit lite uppochner och summerar man det hela så har de en del att jobba med innan man är i toppform. Fyra spelare som ännu inte spelat någon match är Matt Caito, Max Véronneau, Justin Kloos och Martin Karlsson där enbart Max och Justin är de som kommer att vara tillgängliga på premiären. Oavsett så är tre av namnen tunga avbräck och med tanke flera av dem inte spelat någon match ännu så tar det nog ett par omgångar innan de är inne i flåset fullt ut. Det kan helt klart bli Leksands fall på torsdagskvällen.

Ett skadefritt Örebro

Örebro har även dem haft en försäsong med många nyanser. Mesta dels har dem haft problem att sätta defensiven och det kommer väl ordna upp sig med tiden då materialet verkligen finns där, men som Leksand har även dem lite att jobba med. Jag personligen tror iallafall väldigt mycket på Örebro denna säsong. Man tog sig till semifinal förra säsongen och man har haft en del rotation i truppen, vilket säkert är en del varför det varit lite kämpigt defensivt under försäsongen. Det finns många spännande nyförvärv där bland annat Hannes Björninen och Samuel Johannesson utmärker sig. Den sistnämnde är en sevärdhet och kommer troligtvis fortsätta ösa in poäng från sin backposition. Ser man på helheten av laget så tycker jag det är ganska komplett och lite likt Leksand så kan man ta sig långt om man får ihop allting. Mathias Bromé är en lysande stjärna och den som ska leda laget.

Örebro vann tre av fyra möten under förra säsongen mot Leksand och jag tycker man har goda chanser att plocka med sig en vinst hem i premiären också. Minst två poäng hem till Örebro till 2.02 hos Bethard .
Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip