Dags för match två mellan Leksand och Rögle i kampen om en kvartsfinalplats, och för hemmalagets del kan man säkra den redan här.

Leksand vann den viktiga första matchen nere i Ängelholm med 1-2 efter förlängning där Bichsel blev stor matchvinnare, en spelare som för övrigt steppat upp rejält den senaste tiden.
Med den segern i ryggen väntar nu hemmaplan och här är det helt klart gästerna som har pressen på sig då man inte har råd att förlora, något som lär gynna Leksand.
Dessutom har man vunnit de fyra senaste mötena, så man lär gå in med en bra känsla.

I laget har man en trygghet i Mantas Armalis som varit riktigt bra i kassen. Samtidigt har man ett starkt lag även om Hrivik och Cehlarik har klart mer att bevisa, och börjar dem även komma igång kan det bära en bit i slutspelet.

Rögle slutade på en niondeplats i grundserien och man har varit en av de största negativa överraskningarna då man hade klart högre förväntningar på sig.
Nu ligger man även illa till då säsongen riskerar att ta slut, och att det nu väntas bortamatch är ett klart minus då man bara tog 27 av sina 72 poäng i grundserien på resande fot.

Truppen har flera tunga namn i Zaar, Tambellini, Everberg och Stål-Lyrenäs, så man har absolut inget svagt lag. Känslan är dock att man aldrig riktigt lyft under hela säsongen, och jag tror man får det tufft i Tegera Arena.

Leksand har chansen att spela till sig en kvartsfinalplats inför hemmapubliken och då man möter ett Rögle som haft svårt på bortaplan under säsongen ska man ha goda chanser, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip