Leksand ska ta sig an Skellefteå hemma i Tegera Arena under tisdagen, och här jagar båda lagen ett trendbrott.

Leksand kommer med en tung period till denna matchen då man har tre raka förluster i ryggen, och ser man till de fem senaste matcherna har det endast blivit en seger.
Defensivt har man haft stora bekymmer då det inte alls sett stabilt ut, men nu senast var Calle Själin tillbaka, Något som är ett stort plus.
Man är fortsatt med i kampen om en kvartsfinalplats då man har tre poäng upp, men ska man nå dit så gäller det att börja vinna matcher.

I grunden har man ett väldigt skickligt lag med namn som målkungen Veronneau samt Hrivik, Camper, Zackrisson och Ruohomaa för att nämna några, och efter två raka nederlag på hemmais lär man vilja visa fansen att man kan klart bättre.

Skellefteå ligger på en tredjeplats och senast hade man chansen att hänga med i kampen om seriesegern. Man stod dock för en svag insats mot Linköping där man förlorade med 3-0, en förlust som var lagets tredje raka, och nu är man sju poäng bakom serieledarna Rögle med bara fem matcher kvar att spela.
Formen är även den högst tveksam då man i de tio senaste matcherna är ligans formsvagaste lag, och det har bara blivit tre segrar på dessa matcher.

Nu är det återigen bortamatch som gäller och där har man bara vunnit 10/23, så man har haft det klart tuffare på resande fot då man på hemmais vunnit hela 18/24 matcher, och trots att det finns hög kvalitet i laget så tror jag att man får det tufft här.

Leksand ska försöka bryta den negativa trenden inför hemmapubliken och då man möter ett
formsvagt Skellefteå som trivs klart bättre på hemmaplan bör man ha goda möjligheter att lyckas, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip