Dags för match mellan två lag som det inte skiljer allt för mycket mellan i tabellen. Leksand får Södertälje på besök som ligger på åttonde plats i serien med 38 inspelade poäng. Leksand ligger sju poäng före på en fjärdeplats. Enligt mig skiljer det otroligt mycket mellan dessa två lag och kommer därför spela Leksand -1.5 till @ 1.86 hos Unibet med en flatinsats!

Leksand har haft en lite svagare form den senaste tiden, fyra förluster på sina sju senaste matcher. Dock har det varit förluster mot starkt motstånd eller så har man varit det bättre laget i matcherna men inte fått in puckarna. Nu senast kommer man dock från en fin seger hemma mot Västervik där man vann med 5-3 efter två sena powerplaymål som bäddade för segern! Man ligger som sagt fyra, men det är bara fyra poäng upp till serieledande Timrå, otroligt jämt med andra ord. Vill Leksand vara uppe och slåss om att vinna Hockeyallsvenskan denna säsongen bör man slå lag som Södertälje på hemmais och det tror jag att man gör! Leksand är så mycket tyngre än Södertälje om ni frågar mig, det skiljer visserligen inte så många poäng mellan lagen men om man kollar på den underliggande statistiken så skiljer det otroligt mycket mellan lagen. Det absolut farligaste för Leksand i denna match som man får passa sig mest för är Södertäljes styrka i specialteams, Leksand har ett bra boxplay på dryga 86% som bör kunna stå upp bra mot Södertäljes powerplay på dryga 22%. Södertäljes boxplay är nästan lika starkt som Leksands samtidigt som Leksand har ett svagt powerplay, härligt dock för laget från Dalarna att man lyckades göra två mål i powerplay och bör ha bättre självförtroende i den spelformen ikväll mot Södertälje!

Lagen har mötts två gånger denna säsong, första gången spelade Leksand hemma och vann med 3-1, senast lagen möttes så var det Södertälje som hade hemmafördelen men även då vann Leksand, dock med 2-1 efter straffar!

Jag tycker verkligen Leksand ska vinna denna matchen och man bör göra det komfortabelt. Jag säger 4-1.

Match: Leksand - Södertälje
Spel: Leksand -1.5
Odds: 1.86
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip