På tisdagskvällen brukar det var skralt med matcher från SHL och så även denna gång. Vi har dock en match på schemat och det är den mellan Leksand och Timrå där min magkänsla är tydlig inför matchen. Hemmalaget har trampat igång och är bättre än vad tabellen visar. Jag tycker vi får ett godkänt odds på hemmaseger här.

Leksand kommer ifrån en liten roadtrip där man besegrade både Luleå och Skellefteå med 1-4. Det är två riktigt starka segrar och kanske också ett bra tecken på att Leksand verkligen är att räkna med. I starten av säsongen var jag inne på att Leksand har ett ganska trevligt lag på pappret och kan bli ett lag att hålla koll på. Efter en liten streak i mitten där med lite sämre insatser samt ett par matcher med stolpe ut så har man nu också fått lite utdelning. Man har haft lite bortfall under resans gång, men börjar sakta få tillbaka lite gubbar. Anton Lindholm var tillbaka till matchen mot Växjö innan roadtripen och det är givetvis viktigt. Max Verenneau har trampat igång och fått igång produktionen så som han förväntas att göra, efter en lite trögare start. Dock har han svårt att hitta nätet utan agerar mer framspelare än målskytt. I vilket fall så tycker jag att Leksand har ett trevligt lag på pappret med många profiler och jag tycker helt klart att dem kanske är värda lite mer poäng än vad man faktiskt har.

Timrå har svårt att avgöra matcher

Jag blir inte riktigt klok på detta Timrå. Man har ett otroligt spännande lag på pappret där man ena stunden spelar bländande ishockey för att sedan bjuda på misstag som resulterar i mål i fel ände. De spelar jämnt med de flesta, men verkar ha svårt att avgöra matcher, något också statistiken tydligt visar då man är tredje sämsta laget i effektivitet. En spelare som spelar bra långa stunder, men också varit otroligt nonchalant i vissa gånger är storstjärnan Jonathan Dahlén. Han skjuter överlägset mest i hela ligan, men har bra gjort sex mål på 65 skott. Det kan jag tycka är för dåligt för en sådan lirare. Han är dessutom -9 i plus/minus, vilket också visar att de går bort sig för mycket offensivt. Jag vidhåller dock att när dem får ihop det och när det väl lossnar helt för Dahlén så har man ett otroligt bra lag på pappret, men just för tillfället är prestationerna alldeles för ojämna. Timrå och Leksand möttes i Sundsvall för lite mer än två veckor sedan och då vann Timrå med 2-1. Jag tror Leksand gör en bättre prestation nu och nu har man dessutom bra chans att bättra på sitt lite skrala hemmafacit.

Leksand är ett lag i klart mer stabil form och man har ett lag som flera sevärda spelare som kan avgöra matcher. Viktigt såklart med Lindholm tillbaka och att Verenneau och Hrivik har börjat hitta formen. Jag kommer att välja inklusive övertid på Leksand till oddset 1.88 hos Bethard . För den våghalsige finns såklart raka, men jag kör inklusive då SHL är en väldigt oviss liga.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip