Lördagen bjuder på match mellan Lettland och Finland där finnarna öppnade med seger, och här tror jag att man tar en ny triumf.

Lettland inledde VM med att möta USA, och det i en match man förlorade med 4-1. Man hade ett 3-0 underläge efter dryga elva minuter, och det efter en mindre bra öppningsperiod.
Här väntar ett på pappret tuffare motstånd då finnarna är en av guldfavoriterna, vilket bör bli riktigt tufft.

Lagets enda mål stod rutinerade Dzerins för då han reducerade i powerplay i början av de tredje perioden.
Utöver honom så har man en bra målvakt i Merzlikins samt spelare som Abols och Balcers. Laget har dock varken samma bredd eller spets som Finland, och här är risken stor för ett nytt nederlag.

Finland öppnade turneringen mot Norge och det i en rätt trevande start då man inte alls imponerade i den första perioden.
Därefter höjde man sig dock avsevärt och till slut skrevs siffrorna till 5-0, och det blev en klar seger, något som var väntat.
Här är motståndet något tuffare, men samtidigt har man avklarat premiären, vilket brukar innebära en del nerver.

Det är klart att man får förstärkning av Mikael Granlund och det är ett klart plus för det offensiva spelet. Förväntningarna var att ha skulle ansluta under fredagen, vilket gör att det finns en chans att ha spelar redan här.
På minussidan är att backen Jokiharju lämnat laget inför turneringen med ett positivt coronatest.
Laget håller dock en bra nivå jämför med Lettland, och med premiären avklarad så tror jag att man går ut och gör en riktigt bra insats.

Lettland förlorade premiären mot ett bättre lag och nu när svårighetsgraden ökar ytterligare så bör man återigen få det tufft, och jag tror att Finland kliver ut och visar klass direkt i matchen.

Speltips: 2 första perioden och jag investerar 1u // TT