Lettland kommer ifrån en ganska slätstruken insats mot nykomlingen Polen och söker revansch direkt på söndagen mot Frankrike. Fransoserna åkte i sin tur på en förlust med 3-1 mot Kazakstan och även för dem är det en viktig match. Känslan är dock att grundkapaciteten är lite högre i Lettland och därav blir det spel på raka ettan.

Lettland kommer ifrån en väldigt tveksam och trött första match när man tappade poäng mot nykomlingen Polen i premiären under lördagseftermiddagen. Det var givetvis en match man skulle vunnit och insatsen var absolut inte godkänd då man ska vara klasser bättre än polackerna. Nykomplingen spelade dock extremt tight framför eget mål, hade studsarna med sig och var effektiva när man väl skapade lägen. En normal dag så vinner Lettland denna match, men det var helt enkelt inte deras dag denna gång.

Tittar man på deras lag så är det som vanligt ett Lettland som känner varandra väl från de inhemska ligorna. Förstakedjan med Abols-Daugavins-Dzierkals var stundtals bra mot Polen och kommer troligtvis vara en ledande femma för detta landslag detta mästerskap. Här mot Frankrike tycker jag att man genomgående har ett lite bättre lag än fransmännen och framförallt har man spetskompetens som inte Frankrike har. Lägg där till Merzlikins i kassen, som kanske inte hade sin bästa dag på jobbet i premiären, men också hade lite studsarna emot sig. Förhoppningsvis får han chans till revansch redan direkt här.

Frankrike aningen överskattat?

Redan i premiären så hade Frankrike problem, trots att man innan var favoriter mot Kazakstan. Det var även det en ganska slät insats som absolut kunde varit bättre och kanske en match på pappret som många trodde att Frankrike skulle vinna, men kazakerna är inte så dåliga som många tror utan har även dem vassa spetsar, lite likt Lettland, men en sämre bredd överlag. Frankrikes lag har jag egentligen aldrig varit särskilt imponerad av, utan det består mestadels av spelare från inhemska ligan där rutinerade Bellemare från Seattle Kraken är den som ska göra det tillsammans med Da Costa från KHL. Premiärförlusten mot Kazakstan var inget man behövde inför fortsättningen och jag tror återigen man inkasserar en ny förlust.

Lettland kom trots allt trea i VM förra säsongen och även om man inte kan upprepa samma bragd så har man ändå en hel del kvalité i truppen. Raka ettan betalar 1.85 hos ComeOn och det tar vi med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip