Lettland och Österrike ska göra upp under fredagskvällen, och här tror jag en lettisk seger är att vänta.

Lettland tog efter två raka förluster mot USA och Finland sin första seger senast då man slog Norge med 3-2, och i 40 minuter gjorde man en bra match. I sista perioden var Norge klart bättre, men man kunde hålla undan och vinna.

Nu senast mötte man Tjeckien som fått förstärkning av Bostons stjärna David Pastrnak och där hade man 5-0 i baken redan efter den fösta perioden, men man spelade upp sig i de två resterande perioderna.

Även om laget inte är ett av de bättre i turneringen så finns det skickliga spelare i Abols, Kenins och Balcers framåt samtidigt som man har en stabil målvakt i Merzlikins, så det finns tillräckligt med kvalitet för att vinna mot Österrike, något jag också tror man visar här.

Österrike har gjort en riktigt bra turnering trots att det bara blivit en seger på fyra matcher. Man tog poäng mot både Tjeckien och USA där man till slut slog de förstnämnda efter straffar, snacka om knall.
Nu senast så fick man dock stryk mot Norge med 5-3 där man dock visade upp ett bra powerplay då samtliga målen kom i spelformen.
Känslan var dock att de tuffa matcherna satt sina spår, och man kan återigen få det tufft.

I laget finns det talanger som Baumgartner och Kasper samt en del spelare som gör bra med poäng i den inhemska ligan, men man håller i grunden inte samma nivå som Lettland, och jag tror att en ny förlust väntar.

Lettland är det bättre laget i matchen och det är något jag tror man visar här, och jag väljer att gå på lettisk seger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT