Äntligen helg och vi börjar tidigt denna lördag med ett speltips med vårt eget Tre Kronor. Lettland står för motståndet denna gång och vi kommer att fortsätta trycka på att Sverige visar upp sin fina offensiv. Ett litet bakslag senast, men offensivt har Sverige verkligen varit bra.

En lunchmatch har vi denna soliga lördag när Sverige ska försöka ta sin femte raka seger i denna VM-turnering. Man började på allra bästa sätt genom att slå USA och har sedan haft tre matcher där man egentligen bara spelat av sina matcher. Motståndet har inte varit superbra, men man har gjort det man ska och det fanns absolut bud på fler mål i både matchen mot Polen och även senast mot Kazakstan där man absolut borde fått in fler än tre mål. Man skapade otroligt mycket målchanser och fortsätter man på samma sätt så kommer man att få utdelning.

Sveriges bästa formation har hittills varit andraformationen med Burakovsky-Holmberg-Johansson. Den har varit otroligt bra skulle jag säga och skapar stor oreda i motståndarnas försvarszon varenda gång man är på isen. Det finns absolut mer att hämta i den tilltänkta toppkedjan med Raymond-Kempe-Ericsson Ek och jag tror dem kommer att växa ju mer tiden går. Oavsett vad så är det inget snack om detta Sverige och man är absolut det lag som ser bäst ut såhär långt i turneringen.

Lettlands första riktigt tuffa motstånd

Matchen mot Sverige är egentligen Lettlands första riktigt svåra motstånd och det är klart det kommer att bli en annan matchbild än i dem tidigare matcherna man spelat. Lettland har varit ganska sega skulle jag säga och det är väl egentligen bara förstakedjan som jag tycker skapar något framåt. Tittar man på spelet så har det varit tufft för dem att komma in i matcherna och nu möter man ett klart tuffare motstånd, vilket medför att man verkligen måste vara med från start. Det enda lite tuffare motstånd man haft var matchen senast mot Tyskland och där släppte man åtta mål. Jag räknar givetvis med en bättre inställning nu och att man tänker lite mer på det defensiva, men jag tror ändå inte det går mot ett starkt Sverige.

Sverige har gjort fem, sex, fem och senast tre mål och då har det också funnit bud på fler än så. Överspelet på Sveriges lagtotal spelas med en insats lite över medel och ni får 1.62 i skrivande stund hos Quick Betting Casino .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip