Lightning vs Leafs i game 4. Notera direkt att Tampa måste vinna tre av fyra kvarvarande matcher för att kunna vinna den här serien. Det är inte omöjligt, men då måste Lightning bli mycket bättre på disciplin. Just nu fattas den dem. Det är på tok för många konstiga utvisningar och slarv som ligger bakom, men bekymret är att Leafs ÄR ett av ligans bästa offensiva lag som numera också har bra koll på sin defense plus att Campbell fått tillbaka sitt självförtroende i kassen.

Jag tycker Leafs alltid börjar matcherna bäst i den här matchserien och då jag tror att även denna outing blir jämn, väljer jag att ta en statistikvinnare dvs. att Leafs gör mål först till oddset 1,96 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Jag har sett samtliga tre matcher mellan lagen och den som spelades igår natt var ett bevis på att Leafs har ett riktigt starkt kollektiv i år. Alla spelar för alla och goalie Campbell har varit exemplarisk. Leafs känns piggare enligt mig efter tre spelade matcher.

2. Lightning har aldrig legat under med 1-2 i någon av deras senaste åtta slutspelsserier. Notera det.

3. Leafs goalie Campbell var ett snäpp bättre än Lightnings Vasilevskiy i match 3. När Campbell är i zonen är han riktigt, riktigt bra och han är på väg att göra något vidunderligt. Han var .941, vilket är gångbart sju dagar i veckan.

4. Det är också en annan ton efter matcherna. Presskonferenserna ser ett lag med härlig energi och ett lag som boostar varandra med sköna citat om varandra. I Tampa är det mest fokus på att bryta mönster till det bättre och det ser stressat ut. Leafs gör det stressigt för dem; det måste sägas.

5. Lightning tar på tok för många konstiga utvisningar som inte är bra för laget överhuvudtaget. Det är puck out, det är utvisningar i den egna offensiva zonen. Det känns bara underligt. Vi pratar trots allt om Stanley Cup-mästarna.

6. Leafs har funnit sina linor nu när alla är tillbaka. Jag gillar Nylander tillsammans med Tavares. Det är stil, det är grovjobb och det är finurligt. Då skall man notera att det inte är deras bästa kedja, utan det är den med Matthews och Marner. Jisses, vilket tempo. Fart och fläkt. Marner har tagit ytterligare ett kliv framåt och Matthews är en av NHLs bästa spelare alla kategorier.

7. Vad är då skillnaden mellan Leafs i år kontra fjolåret? Nu säger jag inte att Leafs vinner den här matchserien, men för dagen ser de mycket bättre ut än Lightning. Leafs har verkligen fått rätsida på sin defensiv och sedan spelar goalie Campbell minst lika bra hockey som han gjorde inledningsvis på säsongen. Håller han ihop sitt spel och kan snitta .941 framåt, då är det god chans att Leafs vinner relativt enkelt. Det är en helt annan uppoffring mellan spelarna. Marner täckte själv hela fyra skott i senaste matchen. De vågar helt enkelt vinna.

Jag tror Leafs kan vinna den här matchen money line, men gillar oddset på Leafs som första målgörare i matchen till oddset 1.96 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip