Lightning har formligen kört över Panthers i den här rundan. Jag förstod att vinnaren av Leafs vs Lightning skulle bli en svår nöt att knäcka för övriga lag. Nu är det Lightning som ångar på och laget blir bara bättre och bättre. Viljan före skicklighet i detta nu. Inför nattens match står det 3-0 till Lightning och de kan alltså med andra ord avgöra i afton och därmed "sweepa" Panthers. Jag tror faktiskt det. Panthers har blivit överkörda på samtliga nivåer än så länge.

Jag har svårt att se en återvändo och spelar därför Lightning moneyline till oddset 1,83 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Panthers har inte lyckats slå hål på Lightnings goalie Vasilevskiy. Han motade 34/35 puckar senast och hade .971 i save percentage. Han tog nästan allt. Han var otäckt bra och det har också gjort att Panthers inte får något "gratis" med sig.

2. Lightnings defensiv var formidabel i tredje perioden nu senast. Panthers slet enormt, men kunde inte skapa alltför många chanser och när det uppstod en chans, då stod Vasilevskiy i vägen som en mur.

3. Panthers var NHLs bästa lag i grundserien. Laget stod för mest gjorda mål framåt på ca 30 år i NHL. Nu är de på väg att slås ut i slutspelet. De har inte funnit sin rytm mot Lightning och med 0-3 i baken ser det mörkt ut. De har faktiskt inte ens varit nära att besegra Lightning. Det saknas "grit" som John Wayne skulle ha sagt. Det blir inte lättare att spela match nr 4 i Tampa heller.

4. Hos Lightning har superstjärnorna steppat upp rejält. Kucherov var hyggligt blek mot Leafs. Vasilevskiy var "godkänd". Nu mot Panthers levererar alla på ett i stort sett utomjordiskt sätt och det har att göra med att de har ställt allt på linjen - det är nu eller aldrig. Det är den inställningen som Panthers saknar. De är ett steg efter plus att Leafs-fajten var ett "wake up call" för Lightning. Kucherov gjorde fyra poäng senast. Han var med och petade i allt och det är därför han är en Lightning-spelare.

5. Panthers snittade alltså 4,1 mål per outing i grundserien. Mot Lightning har de totalt gjort tre baljor. Det säger allt.

Jag tror Panthers är så nere i skorna att Lightning kommer vinna även game 4. Det blir en s.k. sweep och jag har sagt det tidigare och säger det igen; det lag som vinner matchserien mellan Leafs och Lightning går till Stanley Cup-final. Jag spelar Lightning moneyline till oddset 1.83 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip