JVM är som sagt över, men vi har ändå en massa hockey att grotta ner oss i. Allettan Norra fortsätter under lördagen och Piteå reser nedåt i landet för match i Lindesberg mot Lindlöven. Norrbottningarna blir favoriter enligt oddsen och det är något jag också tror att dem lever upp till.

Lindlöven har vunnit en match och förlorat en match såhär långt. Förlusten kom emot Hudiksvall på hemmaplan med klara 2-5 och senast vann man emot Nyköping på bortaplan med 4-1. Nu är det alltså dags för ytterligare en tuff match och här tror jag återigen att det blir för tufft. Lindlöven kommer ifrån den västra serien som i vanliga fall också är snäppet svagare än flera av de andra serierna och det brukar också visa sig efter jul när Allettan drar igång. Lindlöven har vässat laget med några hemvändare och nyförvärv, men inget som sticker ut såpass mycket att det är värt att lägga något extra krut på.

Piteå - bättre än många tror

Piteå har genomgått en liten förändring de senaste säsongerna och kanske framförallt till denna säsong där flera av trotjänarna i laget inte längre finns kvar. Man har på pappret en yngre och billigare trupp än man haft tidigare, men med det sagt så tycker jag ändå de håller en väldigt hög klass. Man har visat gång på gång under hösten att man utmanar de bästa lagen och har bland annat slagit Hudiksvall. Dessutom har man under hösten fått förstärkning av lite juniorlån från Luleå och det har fallit väl ut. Joel Kant, David Granberg och Oskar Lundkvist har levererat och är en viktig del av laget numer.

Jämför man lagen så tycker jag att det borde vara en skillnad här. Piteå är ett topplag i en norrserie där topplagen också är väldigt starka. De är i regel snäppet vassare än topplagen från västra och jag räknar dessutom inte Lindlöven som ett riktigt topplag, utan man ligger nivån under toppen där. Raka tvåan lockar för mig och jag kliver in med en medelinsats på detta.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip