Det är dags för november månads första spel och jag kommer fortsätta klicka Brynäs. Idag möter man Linköping på bortais och det är två lag som inte får till spelet som möts. Matchen känns mycket jämnare på förhand än vad oddset visar och därför är det ett givet val för mig att spela Brynäs +0 hos Unibet till 2.80, spelas med flatinsats.

Linköping har varit lite som Brynäs denna säsong, inte riktigt lika dåliga men man har verkligen inte heller fått till sitt spel. Man placerar sig just nu på tionde plats i serien med tjugo inspelade poäng på sina femton matcher. Linköping har framförallt varit mycket svaga på hemmais och det får vi hoppas att dem fortsätter vara även ikväll. På sina sju hemmamatcher har det blivit två segrar, tre kryss och två förluster. Om jag kollar på min egenbyggda tabell så ligger Linköping på tolfte plats i hemmastatistiken, på tolfte plats i hemmatabellen ligger man även poängmässigt, så Linköping har inte förtjänat att vinna mer matcher än man gjort på hemmais. Linköpings powerplayspel har varit starkt hittills denna säsong och man placerar sig som fjärde bästa lag i den spelformen, negativt för Linköping är dock att man möter seriens näst bästa boxplay denna säsong i dagens match. Boxplay har inte alls fungerat lika för bra Linköping där ligger man på tionde plats i serien med 74% penaltykill, där är det dock positivt för Linköping att man idag möter ett mycket svagt powerplay. Slår man ihop Linköpings powerplay + boxplay så har dem totalt 98.17% vilket inte är speciellt imponerande. Linköping saknar till dagens match bland annat Derek Roy som är en viktig poängmakare för hemmalaget.

Brynäs går fortsatt iskallt i SHL och har nu två raka förluster återigen. Poängen måste verkligen börja komma in snart för Gävlelaget. Brynäs placerar sig just nu på tolfte plats i SHL och det är såklart en katastrof. Positivt för Brynäs är dock att man kommer från en seger i sin senaste match borta mot Adler Mannheim i CHL när man vann med 3-2 i tisdags. Ny positiv energi i laget som är så välbehövligt det bara kan bli när man nu återigen ska kliva in i SHL. I SHL finns det som sagt inte mycket ljus för Brynäs, men två stora fina ljus i SHL finns iallafall för Brynäs och båda sakerna blir högst viktigt inför kvällens match. Det ena är att bortaspelet stämmer bra för Gävlelaget, tre segrar, ett kryss och tre förluster är ganska starka papper på bortais och framförallt är det starka papper för ett lag i "kris". Det andra Brynäs varit riktigt vassa i denna säsong är boxplayspelet och det blir mer än viktigt ikväll när man möter ett vasst powerplay i Linköping.

Kort och gott, det här är två lag som ger och tar väldigt mycket. Visst Linköping har varit bättre än Brynäs denna säsong och har hemmaisfördelen ikväll, men trots det tror jag matchen kommer vara betydligt jämnare än vad oddsen visar och det känns mycket bra med 2.80 på Brynäs +0.

Match: Linköping - Brynäs
Spel: Brynäs +0
Odds: 2.80
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip