Hejsan, ikväll väntar hockey från Champions Hockey League, CHL som man så mycket enklare kan säga. Jag tycker mig ha hittat en liten pärla som jag är sugen att hugga och det är överspelet mellan Linköping och Davos! Jag kommer spela över 5.5 mål med en tyngre insats, jag investerar 4/5U till oddset @2.11 hos Pinnacle . Känner man att man vill vara på lite säkrare mark kan man spela över 5 mål till @1.77. Jag tycker dock detta spelet känns så pass bra att jag vill testa över 5.5 mål.

Linköping:
Vi kan börja med Linköping. Jag trodde ju faktiskt att det hade/skulle lossna för Linköping efter den viktiga bortasegern mot Brynäs följt av den oerhört målrika segern mot Davos i CHL. Men direkt efter det kom ett nederlag. Eller är jag alldeles för dum om jag tycker det är ett nederlag att "bara" ta två poäng hemma mot Leksand. Okej, jag kanske är lite för hård, men Leksand är fan inte bra i år. Linköping har trots allt tre raka segrar och någonting har börjat fungera bättre på den senaste tiden trots att spelet kanske inte sett så bländande ut. Linköping ligger på en tionde plats i SHL med sju inspelade poäng på de sex inledande omgångarna. Något som Linköping såklart inte alls är nöjda med. Nu kan man dock liva upp den tunga starten i SHL genom att avancera i CHL och man har minst sagt ett fint utgångsläge inför returen mot Davos, man vann nämligen med 7-4 borta i Schweiz. Linköping skulle ju såklart bara genom en bra defensiv spela av denna matchen och spela 1-1 eller liknande. Men Linköping är inte ett lag som kan lägga sig på defensiven och försvara en ledning, det tror inte jag iallafall. Linköping är betydligt svagare bakåt och kommer få svårt att hålla tätt. Men och andra sidan har man en väldigt vass offensiv som verkligen kan straffa Davos. Det visade man inte minst sist när man gjorde hela sju mål. Förra säsongen låg Linköpings totala målsnitt på 5.46 mål per match, alltså gjorda/insläppta mål.

Davos:
Ja, här har jag svårt att tro att vi ska få se något annat än ALL-IN. Davos ska vända ett tre-måls-underläge på bortais. Som jag skrev tidigare så kommer detta självklart rendera i att Linköping bjuds på fina kontringar som man en vanlig dag kommer utnyttja. Davos är ett OERHÖRT målglatt lag. Förra säsongen så hade man ett galet målsnitt i sina matcher. Målsnittet låg på sinnessjuka 6.46 mål per match. Davos slutade på andra plats i den inhemska ligan förra säsongen men var det laget som gjorde klart mest mål. Samtidigt var man det lag som släppte in mest mål av de lagen som låg top-4 i serien. Helt enkelt ett väldigt målglatt gäng. Känns verkligen som att det blir en målrik historia och det finns chans att det kan spåra ur som i förra matchen och bli ett extremt målkalas.

Match: Linköping-Davos
Spel: Över 5.5 mål
Odds: @2.11
Insats: 4/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 20.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip