Färjestad BK gästar Linköping HC i Saab Arena under torsdagskvällen och detta blir en tillställning där värmlänningarna får bära favoritskapet.

LHC har öppnat SHL-säsongen med två raka nederlag. Premiären borda mot Luleå Hockey förlorade östgötarna med 5-2 och i hemmapremiären mot Djurgården senast blev det förlust igen och då med 3-1. Det innebär noll poäng av sex möjliga och bakåt har det letat sig in åtta mål på två framträdanden. Inte den start LHC hade hoppats på såklart, men de har också mött två duktigare lag.

FBK gästar Linköping med två raka segrar. De öppnade säsongen starkt genom en bortaseger mot de regerande mästarna med 4-3 efter straffar i Växjö och därefter har de även gästat Malmö Redhawks på bortais och då vann de med 5-3. Färjestads offensiv har gjort det bra så här långt och en hemvändare som kom med i protokollet som producerande spelare senast var Joakim Nygård.

Nygård var då en gubbe för fjärdelinan. Förra säsongen gjorde han inte många matcher då han tillhörde Edmontons organisation, men han var en kort period utlånad till FBK och då noterades han för tio poäng på 15 matcher, sju mål och tre assists.

SPELTIPS
Nygård håller hög klass och FBK likaså.
LHC har inte fått någon drömstart på säsongen då de ikväll kan åka på tredje raka förlusten samtidigt som gästerna går för tredje raka segern.

Jag tror att Nygård fortsätter producera.
Minst en poäng från honom är taget till 1.85 hos Nordicbet .

Unibet ger 1.65 på samma spel, så var uppmärksamma på spelbolaget!

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip