Landslagsuppehållet är över i SHL och vi är tillbaka på torsdagskvällen med full omgång. En av matcherna spelas mellan formstarka Linköping och serieledarna Färjestad där jag tycker vi har ett fint odds på hemmalaget som mycket väl kan utmana ett lite slitet bortalag. Jag går på ett spelsuget hemmalag här som bör ha starkare energi än Färjestad.

Linköping har gått som tåget den senaste tiden och har nu klättrat upp till en tredjeplats i tabellen. Det var inte många som trodde det efter en kämpig start där man hade det otroligt tufft i egen zon. Jag vet inte vad som har lyft laget, men något har hänt och det kanske bara är självförtroendet som är skillnaden. Man är ett målglatt gäng där det sprudlat om offensiven den senaste tiden och det är givetvis en stor anledning till varför man vinner matcher. Lance Bouma har kommit in och trots att han inte bidragit med så många poäng så har han åtminstone höjt moralen i truppen. Nu är dessutom nyförvärvet Anthony Greco spelklar och han har dessutom lägligt fått träna ihop sig med laget under uppehållet. Hemma är laget otroligt starka och har tagit 20 av 24 möjliga poäng.

Färjestads stjärnor aningen slitna?

Det låter säkert lite konstigt att ett lag kan vara slitet som har fått vila upp sig i mer än en veckas tid, men sanningen är väl den att Färjestad faktiskt hade sex spelare iväg på landslagsuppdrag och som ni kan förstå så är det ju stommen av laget som varit iväg. Dessutom är man nyligen hemkomna från Schweiz och CHL spel i tisdags, vilket såklart kanske framförallt sätter sina spår på de fem spelare som varit iväg med landslagen. Jag betvivlar inte på något vis att de såklart kan komma ut och spela en fantastisk ishockey för de är trots allt serieledare, men känslan är ändå att energin är klart starkare hos Linköping som fått vila sig i form under dessa dagar. Sedan ska vi inte heller glömma att är det någonstans Färjestad brukar ha problem med energin så är det på bortaplan. Det finns garanterat roligare matcher att spela i november än en match i Linköping en torsdag.

Färjestads stjärnor har haft ett hektiskt schema utan egentligen någon större vila. Tre matcher med landslaget, direkt till Schweiz för att sedan åka iväg ner till Linköping med detsamma. Jag backar Linköping här i omstarten till odds 2.10 hos Bethard . Detta görs med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip