Denna vecka bjuder på något så ovanligt som SHL-matcher en tisdag. Vi har hela sex matcher att se fram emot och det finns flertalet intressanta tankar att ta upp. Jag kommer kika lite på matchen mellan Linköping och Frölunda där hemmalaget åkte på en snöplig förlust senast och söker nu revansch mot ett Frölunda som fortsatt får slita ont för sina poäng.

Linköping har varit lite av en överraskning hittills av denna säsong i SHL. Man startade otroligt ojämnt och inledningen av säsongen var allt annat än bra. Laget har dock spelat upp sig de senaste veckorna och trots att förlusten senast mot Örebro var lagets tredje raka i ordningen, så är faktiskt insatserna ändå ganska bra. Det känns lite som att laget bara går och väntar på att få hoppa upp på vinnartåget igen och att då få möta Frölunda på hemmaplan känns som en väldigt bra chans till en seger.

Laget har ett ganska kul lag om man ser till det individuella. Det är verkligen ett offensivt lagt lag och det har man som sagt den senaste tiden fått visa. Vi har också varit inne på LHC ett par gånger tidigare där vi nämner formen och hemmastyrkan som några av faktorerna. Det är verkligen två faktorer även denna gång. Gamle Frölundaspelaren Anthony Greco har nu fått spela fyra matcher med sin nya klubb och lär vara klart spelsugen inför just denna drabbning.

Ojämna Frölunda

Frölunda kommer ifrån en 0-2 förlust hemma mot Timrå och coach Roger Rönnberg blir allt mer ifrågasatt. Det är klart att det nångång måste lossna för detta lag som det innan säsongen pratades om SM-guld och allt vad det var, men samtidigt får vi också kika på resultaten som varit alldeles för ojämna. På pappret ser det väl ganska bra ut, men det finns flertalet spelare som inte alls levt upp till de förväntningar de har på sig. Malte Strömwall må vara en klasspelare, men har varit alldeles för ensam i sin roll. Hela laget måste höja sig om man ska börja vinna matcher och för tillfället har man en bit kvar. Man är dessutom väldigt svaga på resande fot, vilket såklart inte förenklar uppgiften när man möter ett hemmastarkt LHC.

Formen, hemmaplan och en väldig revanschlust hos LHC efter tre raka torsk talar för just Linköping. Jag kommer att testa Linköping att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 1.83 hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip