Årets kanske största högtid är över för denna gång och nu ska vi blicka framåt emot JVM och lite annandagshockey i SHL. Jag kommer denna gång gå igenom lite på matchen i Linköping där HV 71 kommer på besök. Hemmalaget är rätta favoriter och det kan vara ett vettigt spel, men jag går hellre på totallinan i detta fall.

Linköping har varit en av säsongens hittills stora överraskningar och ligger på en hedersam tredjeplats i tabellen. Man har en bit upp både Växjö och Färjestad som dragit ifrån med ett par poäng. Till denna match är man givetvis favoriter när man möter bottenlaget HV 71 och jag tycker verkligen att man ska vinna denna match. Ettan kan som jag skrev ovan vara ett vettigt spel för den som vill. Jag är dock väldigt imponerad av Linköping offensiva kvalité den här säsongen, men samtidigt bör man ha i åtanke att de defensiva prestationerna varit väldigt ojämna. Det leder mig givetvis till dagens val av marknad och spel. Man har en fin chans att göra ett par mål och det på ett HV 71 som har sin stora svaghet defensivt.

HV 71 har högst målsnitt i SHL

HV 71 får verkligen aldrig det att fungera helt och det ser onekligen ut som att man måste kriga in i det sista för att undvika en nedflyttningsplats. Alla matcher från och med nu är livsviktiga för laget helt enkelt. Det som man måste förbättra är egentligen helheten och sammanfattat allting. Man gör för lite mål och framförallt så har man stora problem med spelet i egen zon. Dessutom har man ingen målvakt som tar de där extrapuckarna som kanske behövs ibland. Tittar man på gjorda mål framåt samt bakåt så har man ett målsnitt på nästan 6.5 mål/match och det är väldigt högt för att vara mätt i en defensiv liga som SHL.

HV kan absolut sprattla till ibland och vinna matcher som de kanske inte egentligen borde då man i grund och botten har en väldigt fin potential. Jag vågar inte lita på något i den här matchen, men känslan är att LHC borde ha en bra chans här. Oavsett så tycker jag att dagens bästa spel i denna match är ett överspel och oddset finner ni hos Bethard , 1.97 gånger pengarna.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip