Fem omgångar återstår av SHL och den här lördagen åker vi till Linköping för att hitta dagens spel. Det är inget drag på något vis utan vi kommer att gå ganska public på detta bet. Hemmalaget Linköping står som värd mot ett HV 71 i kris och spelet för mig känns givet här.

Linköping kliver in till den här matchen med en form som är väldigt svajande om man kan uttrycka det så. Man blandar verkligen och ger med sina insatser då man ena dagen pulvriserar sitt motstånd medan andra dagar då de istället läcker som en sil bakåt. I längden är det säkerligen inget vinnande koncept, men mot ett lag som för stunden har väldigt svårt att göra mål så tror jag inte det ska vara något större problem.

LHC spelar för att behålla sin slutspelsplats och har därför allt att spela för. Insatserna den senaste tiden har inte varit övertygande, men en lördagsmatch där man har chansen att hänga av HV 71 på riktigt känns som en mumsbit. Hemmalaget har en frejdig offensiv och med tanke på gästernas problem för tillfället så känns hemmasegern som en vettig tanke.

Tåget har gått för HV 71

Med fem omgångar kvar så har man nio poäng upp till Malmö ovanför strecket och att man ska ta igen detta avstånd känns smått otroligt om man ska vara helt ärlig. Senast hade man chansen i ett sexpoängsmöte mot Modo, men man vek ner sig på hemmaplan. Det var en genomusel insats och den offensiva kapaciteten visar hur låg i klass den faktiskt är. Även om det teoretiskt sätt är möjligt för dem att nå Malmö så tror jag innerst inne att de redan ställt in sig på kval. Det är givetvis ingen vettig faktor då man såklart kommer ge absolut allting, men känslan är bara att man är såpass dåliga för stunden att man inte orkar med ett Linköping som på alla plan är bättre än HV 71 för tillfället. Det är heller ingen fördel att laget spelar på resande fot.

Raka ettan känns högst trolig här och trots ett ganska lågt odds så går vi på en hemmaseger här. LHC är starka hemma och ett HV i spillror känns som en rimlig uppgift. Oddset 1.83 finner ni hos ComeOn och spelas med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip