Fredagkvällen bjuder för ovanlighetens skull på SHL-hockey när Linköping och HV71 ska göra upp, och jag har hittat ett spel i matchen.

Linköping fick kliva av isen mot Färjestad både utan inspelade poäng och gjorda mål då det blev förlust med 3-0. Spelmässigt växte man in i det ju längre matchen led, men man föll helt rättvist.
Innan dess åkte man även då på en förlust, då mot Skellefteå med 3-1, så det har varit två tuffa bortamatcher man spelat.

Det är en klar fördel att man får spela på hemmais här då man gjort sina klart bästa insatser i egen borg, och ser man på truppen så finns det en del kvalitet även om man kanske inte tillhör de bättre lagen i ligan.
Man har dock viktiga Broc Little borta vilket påverkar offensiven, och även att man trivs bra på hemmaplan så är känslan att man kan få problem mot ett revanschsuget HV71.

HV71 är nästjumbo i ligan då man bara vunnit 9/24 spelade matcher.
På slutet har man dock höjt sig då man tagit tre segrar på de fem senaste, och då har man slagit Brynäs, Leksand och Rögle, så motståndet har varit bra.
Nu senast blev det 4-7 i baken mot Örebro där en utvisning blev väldigt kostsam då man vid 2-2 drog på sig fem minuters boxplay, något gästerna utnyttjade genom att göra tre mål, och det lade grunden för segern.

Jämför man truppen med Linköpings så känns man väldigt likvärdiga då det finns skickliga spelare i laget, och man ska absolut kunna ställa till med problem för hemmalaget.

Linköping trivs bra på hemmais och det är givetvis en fördel. HV71 har dock stått för en del bra insatser på slutet och då det i grunden inte skiljer särskilt mycket på lagen så är känslan att man helt klart kan fälla hemmalaget. Jag säkrar dock upp och går på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip