Efter mötet i Tegera Arena i torsdags väntar returmöte mellan Linköping och Leksand, denna gång i Saab Arena, men trots hemmaplansfördel så har jag svårt att se att man ska bryta den dystra förlustsviten.

Linköping fick med sig en poäng i bortamötet mot Leksand senast då Broc Little kvitterade till 2-2 med bara två minuter. Det var dock efter en onödig utvisning från hemmalaget då de åkte ut för sex man på isen, så man fick lite av en gratischans.
I och med förlusten förlängde man sin svit utan seger till sex matcher, så formen är allt annat än bra, och man ligger just nu på en tolfteplats i tabellen.

Ser man på laget så har man värvat in Stefan Matteau inför säsongen och det är en spelare som gjort en hel del matcher i NHL. Han dock dock gjort allt annat än imponerat hittills då han står på en assist efter tolv matcher.
Det finns dock spelare i Little, Strandberg, Rattie och Hultström som gör det bra, men man har inte helt enkelt kvaliteten i laget, vilket visat sig hittills.

Leksands gjorde ingen bra insats näst senast mot Rögle och man följde upp med en rätt svag insats även senast, men kunde trots det vinna på straffar.
Innan dessa matcher hade man dock tagit fem raka segrar, så man har visat under säsongen att man håller en hög nivå om det klaffar.
Med 24 inspelade poäng på 13 matcher ligger man på en fin tredjeplats i ligan, och man är ett av lagen som släpper in minst mål.

Nu väntar bortais och det är ett minus då man bara tagit sju av sina 24 poäng på resande fot. Nu ställs man dock mot ett formlöst Linköping som man kunde slå senast trots att stjärnor som Hrivik, Camper, Quenneville och Ruuhomaa bara leverade två assist ihop, och med en bättre insats av dem här så kommer det räcka långt även på bortais.

Linköping kommer med sex raka nederlag till matchen så självförtroendet är allt annat än på topp. Leksand har samtidigt visat klart mer och här ska man trots bortaplan vara större favoriter än vad man är, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip