Linköping tar på lördagskvällen emot Luleå hemma i en match mellan två lite halv pånyttfödda lag. LHC är på uppgång igen efter några formsvaga insatser och Luleå har äntligen fått igång sin stora stjärna och ledare Linus Omark. Frågan är om hemmalaget kan fortsätta rida på vågen och fortsatt utnyttja sin fina hemmastatistik.

Jag har flera gånger den här säsongen involverat Linköping i mina speltips och det med både fram- och motgång. Denna gång hoppas vi givetvis på det förstnämnda och min känsla innan matchen säger att det luktar hemmaseger hör. Linköping har varit väldigt ojämna den här säsongen, men när dem väl fått in lite flyt i sitt spel så har man varit otroligt svårstoppade och framförallt på hemmaplan. Nu möter man ett defensivt skickligt lag, men är det något lag som ska luckra upp Luleås försvar så är det ett offensivt glatt Linköping.

Insatserna den sista tiden tycker jag har varit bra. Man har tre raka segrar och ett gott självförtroende. Innan dessa vinster så var man inne i en lite sämre period där man inte fick med sig resultaten även om insatserna kanske var bättre och de också förtjänade lite fler poäng. I vilket fall så är man tillbaka i god form och tänkte målskytten Anthony Greco visar god form med mål i två raka matcher, vilket bådar gott inför framtiden.

Omark har hittat hem

En nyckel för att Luleå ska fungera och vara ett vinnande lag är att Linus Omark behöver vara i form. Han har äntligen efter en väldigt tuff start börjat få igång sin produktion och fortsätter Luleå på samma spår så kan de absolut bli farliga i slutändan. Nu tycker jag ändå att det här kommer bli en väldigt tuff uppgift. Luleå är inte det lag som spelar den mest offensiva ishockeyn och med tanke på Linköpings form så tror jag att man kommer att få svårt att hitta nät. LHC har släppt in ett mål på de tre senaste matcherna och som sagt är väldigt starka på hemmais.

Luleå är absolut ett hemmabetonat lag och där tar man de flesta av sina poäng. Framförallt är man klart stabilare defensivt än vad man är på resande fot och mot Linköping som har en offensiv styrka som är en av dem bättre i ligan så är det klart det blir tufft. Jag kommer denna gång att fortsätta backa Linköping, precis som jag gjorde senast när dem var inkluderade. Som nästan alltid väljer jag återigen moneyline-marknaden och oddset 1.86 finns ni hos Bethard .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip