Sista omgången av årets SHL är här och vi ska givetvis vara med på ett eller annat vis. Många av matcherna är fullkomligt betydelselösa och kommer säkerligen bara spelas av. För Linköpings del är matchen mot Örebro helt ointressant, men det gäller desto mer för Örebro som mer eller mindre måste vinna.

För Linköpings del är den sista seriematchen helt betydelselös och man ska enbart slipa formen inför slutspelet. Att man just tagit sig till slutspel är något Linköpingsfansen längtat efter. För första gången på sex år har detta lag äntligen lyckats att sig hela vägen till ett slutspel. Den starka offensiven tillsammans med en allt som oftast storspelande Marcus Högberg har varit nycklarna till denna framgång. Man säkrade plats sex i tabellen i förra omgången och kan nu spela helt avslappnat i sista matchen och ladda för vad som komma skall. Det är klart att man kommer att göra sitt bästa, men självklart kommer inte den sista gnistan finnas där samt att man lär inte heller chansa med spelare som har skavanker.

Örebro måste ha med sig poäng

Först och främst så ska Örebro ha en eloge för att man tillslut tog sig i kragen och gav detta chansen. Man har krigat in i det sista bokstavligt talat och oavsett avslut så har man stått för en fin avslutning. När man ser tillbaka på helheten av säsongen så är givetvis ingen nöjd med det man presterat. Att man sedan i förra matchen lyckades förlora matchen mot seriejumbon Oskarshamn är givetvis något som svider lite extra. Förutsättningarna nu är glasklara och det är seger som gäller.

Man har som sagt inte detta i egna händer utan man måste i första hand plocka minst ett poäng mer än vad Modo gör. Klassiska Modo har Rögle på bortaplan och kan givetvis inte räkna hem några poäng på förhand utan Rögle har även dem saker att spela för, även om det inte är i samma grad. Tittar man på pappret så är man givetvis i grunden ett sämre lag än Linköping, men oavsett så kommer motivationen vara en stor faktor här varför jag väger över på Örebros sida denna afton.

Tvåan inklusive övertid/straffar hittar ni hos ComeOn till oddset 2.05 i skrivande stund och det tycker jag i och med förutsättningarna är ett helt okej odds. Vi kör detta med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip