Det går minst sagt bra just nu. Två av två spel in på lördagen och nu hoppas jag kunna följa upp det med ännu en vinnare under söndagen. Det är dags för match mellan Linköping och Skellefteå. Jag tycker egentligen att Linköping har överpresterat rejält, men jag kan ändå inte ducka för oddset vi får på hemmalaget. Hela 1.86 på insatsen tillbaka vid oavgjort på Linköping är taget hos OHMbet eller SpeedyBet med en flatinsats.

Som jag precis var inne på så tycker jag verkligen att Linköping överpresterat rejält. Men och andra sidan har dem ju ett makalöst självförtroende just nu så det är inte alls omöjligt att man rider vidare på den vågen hemma mot Skellefteå under söndagen. Eftersom Djurgården åkte på en bortaförlust mot Färjestad under lördagen har nu Linköping som har en match mindre spelad chans att dra ifrån i serieledningen. Just nu ligger man en poäng före Djurgården som alltså spelat en match mer. Linköping har spelat nio matcher hittills denna säsong och endast förlorat två av dem. Båda förlusterna har kommit på bortais. På hemmaisen har man hittills varit helt fläckfria. Sex matcher spelade hemma i Saab Arena och sex vinster samt smått otroliga 18/18 möjliga poäng! Det är givetvis så att man har ett makalöst självförtroende på hemmaisen och känner sig mer eller mindre odödliga där. Linköping har presterat mycket stabilt i både powerplay och boxplay, så självförtroendet finns på alla möjliga vis. Jag tror dock inte på Linköping i längden, men jag tycker detta är ett alldeles för fint odds för att inte spela det.

Skellefteå åkte på en riktig käftsmäll i sin senaste match när man föll med hela 0-5 mot Djurgården på hemmais. Innan det hade det inte heller gått speciellt bra för Skellefteå. I Skellefteås fem senaste matcher i SHL har man fyra förluster. Förlusterna har kommit mot Brynäs, HV71, Mora och som sagt Djurgården. Skellefteå som år efter år brukar vara så framgångsrika i powerplay har inte fått till det alls. Inte heller boxplayspelet har fungerat bra alls. Räknar man ihop powerplay samt boxplaystatistiken ligger man på en mycket svag tolfteplats i tabellen. Skellefteå har dessutom haft svårt med att skjuta i skottsektorn, man är ett av lagen i serien som skjutit allra minst skott i skottsektorn. Linköping har samma problem, skillnaden är att Linköping har varit så brutalt mycket mer effektiva. Skellefteå har haft det tufft på bortais den senaste tiden och möter nu seriens överlägset bästa lag på sin hemmais. Jag tycker att oddsen ligger fel, Linköping bör vara klarare favoriter än dem är.

Sammanfattning: Linköping spelar riktigt bra i PP/BP samtidigt som Skellefteå är helt iskalla i de spelformerna. Skellefteå bör ha minuspsyke efter den senaste tidens spel samtidigt som Linköping leder SHL samtidigt som man har varit helt outstanding på hemmais. Dessutom har Linköpings målvakter gjort det väldigt bra ifrån sig.

Match: Linköping - Skellefteå
Spel: Linköping +0
Odds: 1.86
Insats: Flat
Bolag: OHMbet eller SpeedyBet
Spelstopp: Söndag 14.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip