Det är dags för match mellan Linköping och Skellefteå. Ett Linköping som sprattlat till i positiv bemärkelse den senaste tiden mot ett Skellefteå som kommit in i en liten svacka efter deras monsterform. Jag tycker trots allt att Skellefteå står lite för högt i odds inför denna fight och kommer således spela bortalaget att vinna matchen till 2.00 hos bet365 . Spelet tas i vanlig ordning med en flatinsats.

Linköping kommer till matchen som hör och häpna, ETTA i tabellen... bakifrån tyvärr. Däremot har man lyckats slå både Färjestad och Frölunda hemma nyligen och gett sig själva chansen att slippa kval framåt vårkanten. Hemmaformen är god med två raka hemmasegrar så där har man ett litet momentum. Jag tycker dock inte att det är nog med momentum för att kunna utmana ett starkt Skellefteå. Linköping kommer vara rejält mycket sämre än Skellefteå i spelet fem-mot-fem och dessutom så har Skellefteå varit tio procentenheter bättre än Linköping denna säsongen om man ser till spelet i specialteams, alltså den samlade statistiken för powerplay och boxplay. Det känns som att Linköping kommer få en mycket tuff resa i denna matchen mot ett Skellefteå som måste hitta formen.

Hitta formen, det är precis vad Skellefteå återigen behöver göra. Man lyckades visserligen vinna hemma mot Brynäs senast med 2-1 efter övertid, men det kan inte direkt ses som ett formbesked, är Skellefteå i bra form så ska man slå Brynäs hemma. Innan segern mot Brynäs så har man två raka torskar mot Leksand och Örebro och nu måste man ha en seger här. Man kan inte få en mer gynnsam uppgift att hitta formen än att möta Linköping och den chansen tror jag Skellefteå kommer ta. Skellefteå har inte riktigt med den absoluta toppstriden att göra för tillfället, men man är nog oerhört sugna på att komma före huvudkonkurrenten Luleå som ligger en placering och tre poäng före Skellefteå, det är motivation nog att slå Linköping i afton.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip