Idag är det vinna eller försvinna för LHC som ligger under med 3-0 mot SAIK. Gästerna har vunnit tre raka matcher i övertid och idag tror jag helt enkelt rättvisan tar ut sin rätt och ett desperat Linköping tar sin första seger.

Linköping såg länge ut att gå mot en klar förlust senast när Skellefteå tidigt gick ifrån till 0-3, men hemmalaget kämpade sig tillbaka och tog matchen till förlängning, men dock fick se sig besegrade. Det var alltså tredje matchen i rad som Skellefteå vann i övertid och nog borde LHC haft minst en av dessa matcher om man ser till spelet. Idag är det en måstematch för Linköping och jag tror man bara vinner. Ser man på matchen mellan Rögle och Färjestad igår så syntes det att FBK var mer desperata än Rögle och de gjorde trots sin förlust en bra match. Det är ju dock målen som räknas och där hade Rögle studsen på sin sida. Jag räknar med ett liknande scenario här när LHC måste vinna.

Tunga avbräck i Skellefteå

Att Skellefteå är ett av seriens bästa lag är det inget snack om, men att man har 3-0 i matcher kan jag tycka är aningen orättvist. Idag har man tre matcher upp som sagt och desperationen kommer omedvetet inte att vara lika stor hos dem som den är hos hemmaspelarna. De ledande spelarna i Skellefteå har givetvis gjort det bra med tanke på förutsättningarna och trots en del skador så har man vunnit matcherna.

En stor faktor är ju givetvis motivationen, som såklart Skellefteå också har, men den någonstans när man leder med 3-0 så slappnar man omedvetet av litegrann och där tror jag LHC har en liten fördel. Dessutom har SAIK gått hårt på sina ledande spelare då både Pudas och Forsfjäll varit borta på backplats och inte heller spelar nu. Även Andreas Johnson har varit skadad, men är möjligtvis redo för comeback till kvällens. Lagkapten Pär Lindholm fick också en smäll senast och klev av efter den och spelar troligtvis inte heller idag. Alltså ett ganska stukat SAIK som står på banan ikväll.

Jag tror LHC tar revansch idag och reducerar i matchserien, men väljer att spela inklusive övertid till oddset 1.97 hos ComeOn med en insats lite högre än medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip