Linköping och Timrå ställs mot varandra i Saab Arena under tisdagen, och i mina ögon blir hemmalaget för klara favoriter i matchen.

Linköping lyckades äntligen bryta sin sex matchers långa förlustsvit senast då man tog tre poäng hemma mot Leksand senast. Man gjorde ett ryck i den andra perioden då tre av lagets fyra mål kom på dryga fem minuter, men trots en 4-1 ledning inför den sista perioden blev det spännande, men man lyckades hålla undan och vinna med 4-3.
Leksand gjorde dock ingen bra match, och segern gör att man blir överskattade här.

Ty Rattie leder lagets interna poängliga med åtta poäng på 15 matcher och tillsammans med Sebastian Strandberg levererar de flest poäng i laget.
Det är dock inga stjärnor och poäng i varannan match är inget imponerande, och jag vill se klart mer innan jag börjar tro på laget.

Timrå har till skillnad mot hemmalaget sett riktigt bra ut på slutet, och på de sex senaste matcherna har det blivit fem segrar där man bland annat slagit Malmö med 0-7 och Rögle med 5-2, resultat som är riktigt bra.
Nu senast väntade serieledande Örebro på bortaplan och där lyckades man ett 2-0 underläge till seger 2-3 efter förlängning, och nyförvärvet Anton Lander var inblandad i samtliga mål.

I truppen finns flera spännande namn i bland annat tidigare nämna Lander samt Dahlén, Pettersson, Wedin och Stenqvist, så kvalitet finns i laget även om man inte är lika starka som de bästa lagen, men här väntar samtidigt ganska beskedligt motstånd.

Linköping tog en otrolig efterlängtad seger senast då man vann med 4-3. Man mötte dock ett blekt Leksand och nu ställs man mot ett Timrå med formen på topp, och gästerna har absolut vad som krävs för att ställa till med problem.

Speltips: 2 hcp +0 (samma spel som DnB) och jag investerar 1u