Serieledaren Luleå möter serieelvan Brynäs under torsdagskvällen. Hemmalaget som toppar tabellen ser fortsatt stabila ut trots lite sämre poängskörd den senaste tiden. Brynäs gjorde senast en oerhört svag match mot Mora och jag har svårt att se att dem ska resa sig efter det nederlaget. Luleå spelas till 1.80 hos bet365 med en flatinsats.

Luleå toppar som sagt serien, som dem gjort under en mycket lång tid nu. Luleå kommer från två starka bortasegrar mot Malmö och Rögle. Nu är det återigen att spela på hemmais, där Luleå brukar och är oerhört svårslagna. Luleå har gjort oerhört många saker rätt denna säsongen, men det Luleå lyckats med som inget annat lag lyckats med är att hålla ett stabilt poängflöde genom hela säsongen. Sedan flera månader tillbaka så har Luleå printat nya poäng varje vecka och hela tiden legat i toppen av tabellen. Det är ett oerhört noggrant och sammansvetsat gäng som åker ut på isen inför varje match.

Brynäs är till skillnad mot Luleå oerhört labila. Man sticker upp och gör två bra matcher för att sedan torska fem matcher i rad. Det håller inte över en lång säsong som SHLs grundserie är. Brynäs har verkligen RASAT i tabellen den senaste tiden och ligger nu som sagt på elfte plats. Brynäs har en seger i sina sex senaste matcher och dem måste verkligen hitta tillbaka till sitt spel nu innan allting spårar ur helt. Brynäs har dessutom bara tagit en trepoängare i sina elva senaste matcher. Det ser verkligen inte bra ut för Brynäs. Det kan dessutom inte vänta en värre uppgift än att möta Luleå på bortais, Brynäs längtar nog bara efter februari ska komma så man får försöka lösa detta haveri.

Luleå är bättre än Brynäs på mer eller mindre allt denna säsongen. Men en stor skillnad är spelet i specialteams där Luleå är drygt sex procentenheter vassare än Brynäs. Då räknar jag alltså på den sammanlagda statistiken för powerplay och boxplay. Jag tror att Brynäs får en oerhört tuff kväll uppe i Luleå.

Truppläget.

Luleå:

Återfår stjärnan Emil Larsson som varit avstängd i tre matcher.
 Backen Pontus Själin saknas igen.


Brynäs:

Skador stör åter duon Samuel Asklöf (c) Lukas Kilström (b). Målvakten David Rautio är tveksam men kan troligen spela.

Match: Luleå - Brynäs
Spel: Luleå
Odds: 1.80
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Missa inte de senaste startbonusarna efter omregleringen. Flera unika för Rekatochklart.

100% upp till 5000 kr hos Unibet
100% upp till 2500 kr hos Nordicbet
100% upp till 2500 kr hos Betsson
100% upp till 2000 kr hos LeoVegas
100% upp till 1000 kr hos Betsafe
1000 kr gratisspel/krediter hos bet365
500 kr startbonus hos Bethard

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip