Match mellan Luleå och Färjestad bjuds vi även på denna fullspäckade torsdag. Två lag som blandat och gett den senaste tiden. Jag imponerades av Luleås bortamatch mot Frölunda i lördags som man borde ha vunnit. Jag kommer spela Luleå till 2.30 hos Coolbet inför denna fight med en flatinsats.

Luleå gjorde som sagt en fin match mot Frölunda senast på bortais men deras oförmåga att vinna hockeymatcher finns fortfarande kvar. Luleå har nu fyra raka oavgjorda matcher i rad. Man ligger ganska så tryggt på sin tionde plats i serien men för att den inte ska vara hotad gäller det att trumma på, fortsätta vinna matcher. Idag möter man Färjestad, ett Färjestad i sin senaste match spelade en fin hockey mot Skellefteå men inte fick betalt. Färjestad ligger för dagen trea i serien och jag tror dem kommer fortsätta halka neråt, när vi summerar grundserien tror jag man klarar top-6, men inte så mycket mer än så.

Luleå är starka på hemmais och Färjestad är rätt svaga på borta. Detta säger jag baserat på stats, inte på vad tabellen säger, Färjestad har nämligen tagit näst mest poäng borta denna säsong, men det tycker inte jag man är förtjänta av. Luleå ligger på en sjunde plats i hemmatabellen, det ser jag som mer rimligt då man är starka hemma.

En sak som blir viktigt inför denna match för Luleå är att man sätter defensiven och jag tycker att allt talar för att man gör det denna matchen då defensiven varit helt otroligt bra den senaste tiden. På fem matcher har man totalt släppt in sex mål vilket är helt otroligt bra, men samtidigt har man inte vunnit en enda av dessa matcher under ordinarie tid vilket är under all kritik. Offensiven är alldeles för dålig men det såg betydligt bättre ut senast då Cehlin var tillbaka från sin skada. Jag tror det möjligen kan vara denna lilla detaljen som tar Luleå till årets första trepoängare här idag.

JOBBA LULEÅ!

Match: Luleå - Färjestad
Spel: Luleå
Odds: 2.30
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip