Dags för match mellan Luleå och Färjestad och jag tycker att bortalaget är lite väl stora underdogs med tanke på en hel del saker. I skrivande stund erbjuds vi 3.60 gånger pengarna på bortalaget och jag har svårt att se att det oddset inte sjunkit en smula innan pucken släpps. Spelet tas med en flat hos Betsafe eller Nordicbet .

Luleå leder SHL fortsatt, men ledningen börjar bli mer och mer bräcklig. Just nu är det bara sju poäng ner till just Färjestad som ligger tvåa i tabellen. Skulle Luleå förlora här så skulle ledningen vara mycket knapp inför de avslutande omgångarna, med andra ord är detta en mycket spännande och viktig match. Luleå har inte varit speciellt sylvassa den senaste tiden. I Luleås fem senaste matcher så har man haft ett ganska så enkelt spelschema och trots det så har man förlorat tre av fem matcher. Förlusterna har kommit mot Brynäs, Skellefteå och så sent som i torsdags föll man mot Linköping med 3-2 efter förläning. De två segrarna har kommit borta mot iskalla Leksand och hemma mot Malmö. Luleå imponerar inte speciellt mycket nu och således tycker jag Färjestad ska ha bra mycket bättre chans att vinna än vad oddsen visar.

Färjestad ligger tvåa i tabellen och har nu verkligen tagit upp jakten på Luleå. Ska Färjestad kunna ta ikapp Luleå och vinna grundserien 2019/2020 så är det ett måste med en seger här och det vet man. Färjestad har en mycket fin form för tillfället. Seger borta mot Örebro efter förlängning samt två hemmasegrar mot Brynäs med 5-2 och nu senast slog man Frölunda hemma med mycket imponerande 5-2. Färjestad ser riktigt fina ut för stunden och ska ha goda möjligheter att vinna borta mot Luleå. Denna matchen skulle kunna få lite av en slutspelskaraktär med tanke på hur mycket som står på spel för de båda lagen. Blir matchen så het som jag tror så kommer det bli en hel del utvisningar och då är det verkligen jättefördel Färjestad. Färjestad är nämligen seriens absolut bästa lag när det kommer till specialteams, samtidigt är Luleå riktigt svaga när det kommer till specialteams. Lagen är rätt jämna, Färjestads form är klart bättre och Färjestad är överlägsna i powerplay, trots detta får vi 3.60 gånger pengarna, enligt mig helt klart värt ett spel på bortalaget.

Match: Luleå - Färjestad
Spel: Färjestad
Odds: 3.60
Insats: Flat
Bolag: Betsafe , Nordicbet
Spelstopp: 15.15 lördag

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip