SM-finalen rullar på i snabb takt och redan på tisdagen är det dags för ny match, och här är det till skillnad mot senast Luleå som är värdar.

Luleå vann den första matchen hemma med 4-1 där man återigen visade upp hur starka man är defensivt.
Under måndagen i match två så rivstartade man matchen och man skapade absolut lägen till att ta ledningen, men Furch i hemmalagets kasse ville annat.
Sedan kom Färjestad in i matchen, och man fick se sig besegrade med 4-0.

Trots en hel del powerplay i matchen så lyckades man inte spräcka målnollan, och framåt såg inte spelare som Omark och Andreasson lika bra ut som i den första matchen.
En fördel här är att det nu är hemmaplan som väntar, men då man visade sig mänskliga senast så målas man upp som alldeles för klara favoriter i denna matchen.

Färjestad startade den senaste matchen högst tveksamt, men man redde ut gästernas anstormning, mycket tack vare Dominik Furch i kassen som var riktigt bra. När matchen var slut så kunde man kliva av med en 4-0 seger, vilket också innebar att man kvitterade matchserien.
Framgångarna på hemmaplan fortsatte då man i och med segern tog sin sjunde raka hemmaseger, vilket även betyder att man fortsatt är obesegrade på hemmais under slutspelet.

Nu väntar dock match på bortaplan och det är givetvis ett minus då man faktiskt bara vunnit två av sju matcher på resande fot i slutspelet.
Man visade dock senast att man har offensiva kvaliteter till att såra ett så pass defensivt skickligt lag som Luleå, och även om det är bortamatch som gäller så kan man absolut störa Luleå.

Luleå har en klar fördel av att spela på hemmais här, något som också gör att man målas upp som klara favoriter. Gästerna håller dock en riktigt bra nivå och även om man inte varit lika starka som på hemmaplan så blir man alldeles för underskattade här, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip