Nu har vi kommit fram till säsongens sista match i SHL där Luleå och Färjestad ska göra upp om vilket lag som tar hem SM-guldet, och det i en rafflande game 7.

Luleå hade möjlighet att avgöra på bortaplan senast då man hade med sig 3-2 i matcher. Någon seger blev det dock inte, och det blev återigen en hemmaseger i matchserien.
Nu väntar en avgörande match på hemmaplan, och ska man följa mönstret så blir det väl en ny hemmaseger?
Jag är dock inte säker på det då det kommer finnas en hel del press och förväntningar på laget, något som också kan smitta av sig i arenan.

Ser man på laget så finns det matchvinnare i Omark, Andreasson, en pånyttfödd Emanuelsson, och givetvis Lassinatti som varit strålande i målet.
Den förstnämnda har dock haft problem med poängskörden i finalserien då han bara gjort tre assist på sex matcher. Visst förväntar man sig klart mer från sin stjärnanfallare, och min känsla är att man kan få det tufft här.

Färjestad vann den viktiga matchen senast med 3-1, en seger som innebar att det blir en helt avgörande match här, och segern har absolut gett en hel del självförtroende.
Segern togs på hemmaplan och med den vinsten står det fast att man vann samtliga matcher på hemmaplan i slutspelet, vilket är riktigt starkt.

Ser man till hur man presterat på bortais mot Luleå under säsongen så har man haft det tufft, och faktum är att man på de fem bortamatcherna inte vunnit en enda, men det vore väl lägligt att göra det i den viktigaste matchen för säsongen?
Det finns även en hel del potentiella matchvinnare i truppen, däribland Lennström, Nygård, Rydahl, Lindqvist och Viksten för att nämna några.

Luleå har vunnit samtliga matcher på hemmaplan mot Färjestad under säsongen och där har man ett mentalt övertag. Färjestad har dock visat under slutspelet att man har en riktigt bra kvalitet i laget, något jag tror att man visar här.

Speltips: X2 och jag investerar 1u // TT
This is the stats tab
This is the post tip