Torsdagen bjuder på SHL där bland annat Luleå och Färjestad ska göra upp, och gästerna bör kunna stå upp bra i matchen.

Luleå kommer närmast från en 2-1 seger i CHL mot danska Ålborg efter förlängning där junioren Isac Hedqvist blev matchhjälte.
Man vilade bland annat spelare som Shinnimin, Tyrväinen och Connolly, men visst ska man ändå kunna vinna på ordinarie tid.
I SHL går det även tungt då man ligger på en blek tiondeplats med nio inspelade poäng på sju matcher, och det har bara blivit tre segrar.

Tappen av Omark och Andreasson har varit klart kännbara och även om man har namn som Tyrväinen, Komarov och Komarek så känns man inte lika starka som i fjol, och här tycker jag det är fel att man blir favoriter.

Färjestad kommer från en högst oväntad förlust mot polska Krakow i CHL där siffrorna blev 4-3, en stor knall.
Till sitt försvar så vilade man bland annat Lennström, Tomkins, Viksten, Åslund och Elie, så man åkte inte med sitt bästa lag, men trots det så ska man vinna.
I SHL har man tagit fem segrar på åtta matcher, och med en tredjeplats i tabellen har man inlett bra.

Nu kommer spelare tillbaka som inte var med senast och som lag tillhör man ett av de bästa i ligan, och med tanke på vad Luleå visat hittills i ligan så ska man absolut kunna ta poäng i matchen.

Luleå har fördel av hemmaplan och det är normalt sett en tuff match som bortalag. Färjestad har dock sett bättre ut inledningsvis i ligan samtidigt som truppen håller en hög nivå, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 2u.

This is the stats tab
This is the post tip