Serietvåan Luleå tar emot tabellfyran Frölunda under onsdagen, och efter förlusten senast så bör man kunna studsa tillbaka på vinnarspåret igen.

Luleå fick se sig besegrade av jumbon Timrå med 4-3 efter förlängning senast, och spelmässigt var inte insatsen en av de bättre denna säsongen.
En omtalad situation i matchen var när Tyrväinen får upp klubban i domarens ansikte, vilket självklart var helt ofrivilligt, men domarna väljer att ta matchstraff.
Trots förlusten så har man spelat bra på slutet då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna, och även om man är tre poäng bakom serieledande Rögle med en match mer spelad så har man fortfarande chansen att sluta i toppen av tabellen.

Truppen håller en hög nivå med spelare som Omark, Tyrväinen, Lepistö och Andreasson samtidigt som man har en bra målvaktssida. Hemmaplan är även ett plus här då man vunnit 16/23 matcher på hemmais, och här ska segerchansen vara god.

Frölunda är inne i en ganska tung period där man bara vunnit två av de åtta senaste matcherna, och ser man bara till de fem senaste matcherna så är man ligans formsvagaste lag.
Nu senast fick man stryk av Växjö med 5-2 och det var lagets femte raka nederlag på resande fot, och under säsongen har man sett klart bättre ut på hemmaplan.

På slutet har man fått in Radan Lenc och han har varit bra sedan han anslöt, och hittills har det blivit åtta poäng på tio matcher från hans klubba.
Utöver honom så har man Lasch, Borgman i laget och Spacek som samtliga håller en hög nivå, men med tanke på den svaga formen så tror jag att man får det tufft.

Luleå trivs bra på hemmaplan och då det även har klart bättre form än gästande Frölunda så bör man kunna ta en seger inför hemmapubliken, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip